КМДА Київська міська державна адміністрація


14 березня в Україні відзначають День Українського добровольця

Рішення про його відзначення було прийнято 17 січня 2017 року  Постановою № 1822 Верховної Ради України «Про встановлення Дня українського добровольця».

З метою зміцнення патріотичного духу в суспільстві, підвищення суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формування  відзначення Дня Українського добровольця було винесено на державний рівень.

В цей день українці вшановують мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету, і територіальної цілісності України.

Відзначення Дня Українського добровольця саме 14 березня обрано не випадково. Саме цього дня 2014 року з Майдану на тренувальну базу в Нових Петрівцях відправилися перші добровольці, де почали підготовку до участі в боротьбі за територіальну цілісність України.

12 березня розпочнеться онлайн марафон, присвячений Дню українського добровольця. 

У програмі заходу: 

10:00 – Церемонія передачі американського посібника «Легка черепно-мозкова травма. Реабілітаційний інструментарій», який використовується у збройних силах США. Братимуть участь представники Американсько-української медичної фундації та представники посольств країн-членів НАТО в м. Києві, представники Міноборони, МВС та Мінветеранів). 

11:30 – онлайн проєкт «Доба пам’яті» – це розповіді про події російсько-української війни, історію українських добровольчих формувань та спогади про полеглих добровольців за участю ветеранів війни, родин загиблих героїв-воїнів, волонтерів, громадських діячів. 

Он-лайн урок патріотичного виховання молодого покоління українців «Урок звитяги». Подяка дітям від ветеранів війни за підтримку воїнів у боротьбі за незалежність України. 

14 березня відбудеться велопробіг, присвячений Дню українського добровольця.

Взяти участь у заході зможе кожен велолюбитель зі своїм велосипедом (дистанція 12,3 км.) Про це повідомив Київський міський центр соціальних служб.

Програма заходу:

11:00 – привітання учасників велопробігу від ветеранів-добровольців, а також музичне привітання «Пісні, народжені в АТО».

12:15 – старт біля сцени в парку імені воїнів-інтернаціоналістів (вул. Архітектора Вербицького, 18). Колона рухатиметься за маршрутом: вул. Архітектора Вербицького – вул. Тростянецька – Харківське шосе – проспект Миру – вул. Будівельників – просп. Визволителів – б-р Перова – вул. В. Маяковського.

13:15 – прибуття учасників велопробігу на фініш до пам’ятника Воїну-добровольцю (просп. Володимира Маяковського, 2-В).

13:30-14:00 – пам’ятний захід біля пам’ятника Воїну-добровольцю, вшанування загиблих патріотів, покладання квітів.

У зв’язку з карантином кількість учасників обмежена. Попередня реєстрація за посиланням: https://forms.gle/cE436kKvnRQVHDnXA.

 

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.