КМДА Київська міська державна адміністрація


День української писемності та мови

Свято було встановлено Указом президента України від 6-го листопаду 1997-го № 1241/97 і відзначається щороку на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. 

9 листопада вдвадцяте відбудеться Радіодиктант національної єдності. Традиційна подія цьогоріч буде ще масштабнішою, ніж раніше. Транслюватимуть диктант на «Українському радіо», радіо «Культура», «UA: Першому», всіх регіональних каналах, на фейсбук-сторінці Суспільного та YouTube-каналі. 

 Початок заходу ‒ о 09:00, радіодиктант почнеться о 09:15.

11 листопада текст радіодиктанту буде оприлюднено на сайті UA: Українське радіо.

Час для надсилання готового тексту — астрономічна доба. Його потрібно писати від руки на аркуші паперу, який можна сфотографувати і надіслати на електронну адресу  [email protected].

Паперового листа потрібно надіслати за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада.

Результати оголосять упродовж 1–2 місяців, залежно від кількості отриманих листів. Ті, хто напише без жодної помилки, отримають подарунковий набір книжок від «Українського радіо». 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.