КМДА Київська міська державна адміністрація


 22 серпня 2018 року  у Колонній залі Київської міської державної адміністрації відбулася традиційна Серпнева конференція педагогічних працівників Києва, присвячена впровадженню Нової Української школи та визначенню стратегічних напрямів розвитку системи освіти міста  Києва у 2018/2019 навчальному році

У програмі:

- підбиття підсумків роботи за 2017/2018 навчальний рік;

- визначення стратегічних напрямів розвитку системи освіти міста  Києва у 2018/2019  навчальному році;

- спілкування з Ольгою Сухомлинською - донькою видатного українського педагога Василя Сухомлинського.

Питання для обговорення:

-         запровадження концепції Нової української школи, створення сучасного освітнього середовища;

-         підбиття підсумків роботи за 2017/2018 навчальний рік;

-         визначення стратегічних напрямів розвитку системи освіти міста Києва у 2018/2019 навчальному році для керівників закладів освіти, педагогічних, науково-педагогічних працівників;

-         фінансування системи освіти міста Києва.

Новий навчальний 2018/2019 рік є визначним для освіти України, саме цього вересня розпочинається повномасштабне впровадження Нової Української школи та перехід загальної середньої освіти на 12-річне навчання.

Київ з початку року посилено працював над тим, щоб 1 вересня майже 34 тисячі першокласників розпочали навчання в Новій Українській школі.

На впровадження концепції держава виділила місту  69,6 млн. грн. державної субвенції, а саме: 16,3 млн.грн. на навчання вчителів та 53,3 млн.грн. на створення Нового освітнього середовища.

Зі свого боку для підготовки закладів освіти до Нової Української школи Київська міська влада виділила безпрецедентну суму у розмірі 153,1 млн. грн.

Київ – єдиний регіон в Україні, який виділив найбільше коштів саме на впровадження Нової української школи, на які кожен район активно облаштовує для маленьких киян класи та приміщення закладів загальної середньої освіти новими партами-трансформерами, "живими підлогами", сучасними меблями, що можна використовувати у навчальному процесі, комп'ютерами, дидактичним матеріалами та іншим сучасним навчальним інвентарем. Для вчителя створюють сучасне робоче місце, обладнане необхідною комп’ютерною технікою.

Також, цього року весь світ святкує 100-річчя від дня народження Василя Сухомлинського, українського педагога, який прославив нашу державу, таке рішення  затвердила 39-а сесія Генеральної конференції ЮНЕСКО «Про відзначення у 2018 році на рівні ЮНЕСКО 100-річчя від  дня народження Василя Сухомлинського».

Інформаційна довідка: система освіти міста Києва

Детальніше...

Кожен учасник Серпневої конференції отримає у подарунок книгу В. Сухомлинського «Серце віддаю дітям» та спеціальний випуск газети «Освіта України».

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.