КМДА Київська міська державна адміністрація


27 березня 2020

Весняний освітянський онлайн конгрес «Час змін – час нових рішень» від Київської МАН!

Весняний освітянський онлайн конгрес  «Час змін – час нових рішень» від Київської МАН!

Нові виклики стимулюють до пошуків нових форм роботи. Підтвердженням цього є весняний освітянський онлайн конгрес:  «Час змін – час нових рішень», що проводиться в рамках традиційного освітнього фестивалю управлінської майстерності «КyivEdFest».

27 березня вебінари провели  бізнес-тренери, зустрічі з якими стали вже традиційними для освітян столиці:

- «Управління змінами»: модератор – Наталія ДЗЮБА, бізнес-тренерка (ECF), фасилітаторка, засновниця компанії «HR-бізнес партнер», методист КПНЗ «Київська Мала академія наук учнівської молоді»,

- «Взаємодія та засоби комунікацій педагога з цифровим поколінням Альфа»: модератор – Інеса ПУСТОВАЛОВА, психологиня, тренерка вищої категорії, авторка курсу з  ораторської майстерності, керівниця  Школи лідерства і фасилітаційних практик Київської МАН.

У вебінарах взяли участь 305 освітян Києва! Семінар «Управління змінами» відповідає нагальним потребам сьогодення. Наталія ДЗЮБА продемонструвала педагогам, як найкраще працювати у наш час - час змін та час нових рішень. Освітяни столиці дізналися, що для успішної та плідної праці головними є готовність особиста та професійна до впливу нових факторів життя. Під час вебінару були розглянуті основні концепти дистанційної роботи та технології  керування часом і ресурсами у період змін.

Семінар «Взаємодія та засоби комунікацій педагога з цифровим поколінням Альфа» успішно провела Інеса ПУСТОВАЛОВА.  Бажаючих взяти участь у вебінарі виявилось дуже багато, тому його було проведено ДВІЧІ!

Під час вебінару Інеса ПУСТОВАЛОВА познайомила учасників із видами та прийомами ефективної комунікації та взаємодії з сучасним поколінням Альфа.

Покоління Альфа — діти, які живуть у нових технологіях, мають доступ до гігантського масиву інформації і не терплять обмежень свободи. Саме тому старі методи роботи з такими дітьми вже не працюють. Вони не затримують свою увагу на чомусь одному і постійно поглинають гігабайти нової і нової інформації. Тому в комунікації з Альфа важлива лаконічність та постійні нагадування про себе.

Ідеальним учнем стане дитина-дослідник. Тобто учень, який пропонує нові ідеї і робить міні-відкриття. А де багато ідей — там і багато суперечок. Прогнозують, що «альфи» перетворюватимуть проєкти на диспути, але не завжди доводитимуть справу до кінця. Досвід та вміння викладача перестануть вражати дітей. «Респект» викликатиме лише оригінальність мислення, вміння проаналізувати і трактувати.

Дякуємо всім, хто долучився до заходів. Разом – ми команда. Команда однодумців, котрі обов’язково виховають покоління, що дасть Україні те, чого вона варта.

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.