КМДА Київська міська державна адміністрація


16 квітня 2020

Віталій Кличко: «ЗНО відбудеться в будь-якому випадку, терміни залежать від того, коли закінчать обмеження»

Віталій Кличко: «ЗНО відбудеться в будь-якому випадку, терміни залежать від того, коли закінчать обмеження»

Зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться в будь-якому випадку, але терміни його проведення залежать від того, коли будуть зняті обмежувальні заходи.

Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«Ми працюємо в цьому питанні з Міністерством освіти. Наскільки мені відомо, через обмежувальні заходи в Україні підготували два сценарії проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Хочу запевнити, що ЗНО відбудеться в будь-якому випадку, однак терміни його проведення залежать від того, коли закінчаться обмеження. Якщо до початку червня, – тоді ми можемо говорити про проведення пробного ЗНО в червні. А з 25-го червня – основної сесії ЗНО. Якщо ж терміни обмежень будуть продовжені і буде можливість почати пробне ЗНО в серпні, то з 25-го серпня проведуть основну сесію ЗНО», – сказав мер столиці.

За його словами, сьогодні головне завдання – підготувати випускників до ЗНО. А учнів інших класів – до переходу в наступні класи. Сьогодні школярі навчаються дистанційно.

«Хочу також нагадати, що телеканал «Київ» першим почав транслювати відеоуроки для школярів. Щодня, по чотири уроки на день. Досвід освітнього проекту столиці держава розповсюдила на всю країну в рамках проекту «Всеукраїнська школа онлайн», – зазначив Віталій Кличко.

Мер столиці висловив переконання, що вчителі із задоволенням зустрінуться зі своїми учнями і швидко надолужать все, що пропустили. А також – оперативно підготують та якісно проведуть ЗНО. Аби учні старших класів могли вступити у вищі навчальні заклади.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.