КМДА Київська міська державна адміністрація


30 квітня 2020

Валентин Мондриївський: «У Києві підготували план виходу з карантину закладами освіти»

Валентин Мондриївський: «У Києві підготували план виходу з карантину закладами освіти»

У Києві підготували план виходу з карантину закладами освіти. Про це під час наради з начальниками районних державних адміністрацій заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський.

«Наразі заклади освіти Києва активно готуються до нового 2020-2021 навчального року. У районах триває закупівля меблів, обладнання для їдалень та харчоблоків, техніки для STEM-освіти, дидактичних матеріалів. Така підготовка є традиційною для цього періоду і наше завдання створити в садочках та школах максимально комфортні умови для наших з вами дітей», – зазначив Валентин Мондриївський.

На підготовку до 2020-2021 навчального року місто виділило майже 4 мільярди гривень. Ця сума є п’ятою частиною від усього бюджету галузі «Освіта» та на 1,1 мільярда більшою, ніж попереднього року. Найбільше коштів (1,8 млрд) спрямовано на ремонтні роботи в закладах освіти та видатки на загальноміські програми. На нараді обговорили рейтинг районних державних  адміністрацій щодо освоєння коштів за програмами.

«У разі планового завершення карантину, заклади освіти Києва готові до прийому учнівського та педагогічного колективів. Здоров’я киян завжди було і буде нашим пріоритетом. Більшість закладів освіти вже придбали дезінфікуючі, антисептичні засоби, засоби індивідуального захисту. Наша мета – гарантувати безпечне та системне відновлення освітнього процесу. Департамент освіти і науки напрацював відповідний «Регламент», що допоможе максимально уникати ризиків поширення вірусу, в тому числі і в новому навчальному році», – додав Валентин Мондриївський. 

Кожне питання сьогоднішньої наради розглядали в контексті пріоритетності безпекової складової закладів освіти міста. Наразі на придбання миючих і дезінфікуючих засобів бюджетом столиці вже виділено 24,5 млн грн.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.