КМДА Київська міська державна адміністрація


21 травня 2020

Онлайн-флешмоб #ВишиванкаЄднає у закладах професійної освіти

Традиційно День вишиванки відзначається в третій четвер травня. Цьогоріч ми святкуємо його 21 травня.

Бережи українське – носи вишиванку! Ці слова Ліни Костенко – гасло педагогів, здобувачів освіти та батьків Київського вищого професійного училища будівництва і архітектури, які стали активними учасниками челенджу до Дня вишиванки. Заклад освіти – це одна велика міцна родина. Творчою колективною працею  створено відео-колаж до Дня Вишиванки.

Яскравою намистиною у низці травневих святкувань виглядає онлайн-привітання «День вишиванки єднає українців» від педагогічного та учнівського колективів Київського центру професійно-технічної освіти. За ініціативи учнівського самоврядування на сайті закладу розміщені конкурсні  відео-проєкти.

До популярного нині онлайн-флешмобу долучились працівники та здобувачі освіти Київського вищого професійного училища водного транспорту. «Вишиванка – твій генетичний код!» - таку назву має відео, створене із фото родинних архівів як педагогів, так і учнів. Адже одягаючи вишиванку, демонструємо не лише її красу й унікальність, але й засвідчуємо єдність та приналежність до славної української культурної традиції. Своєрідна естафета учнівських фото нагадує нам, що  вишиванка є своєрідним унікальним кодом українського етносу із зашифрованими оберегами, символами та знаками.

День вишиванки – свято єдності. Навіть дистанційно, але ми разом. Приєднуйтесь!

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.