КМДА Київська міська державна адміністрація


4 червня 2020

Обмежувальні заходи не вплинули на графік будівництва першої енергонезалежної школи в Солом’янському районі – Вячеслав Непоп

Масштабна реконструкція з добудовою енергонезалежної школи № 22, що в Солом’янському районі на просп. Відрадному, 36-В, триває за графіком. Про це повідомив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп після перевірки ходу робіт.

«Сьогодні активно тривають фасадні та внутрішні оздоблювальні роботи. На фінальну стадію виходять роботи з облаштування дощової каналізації, опалення, вентиляції, пожежної сигналізації та електрики», – розповів Вячеслав Непоп.

Він наголосив, що ця школа стане першим у районі закладом освіти, де втілена концепція повної енергонезалежності, – опалення та нагрів води тут відбуватиметься за рахунок тепла землі. Земляні роботи з будівництва ґрунтових насосів завершать уже в червні.

«Наразі вже виконали влаштування фундаменту будівлі, зовнішніх та внутрішніх стін, перегородок з цегли та газоблоку, фасадів, внутрішнього оздоблення (штукатурка стін та стель), монолітних сходів, перекриття будівлі та покрівлі, здійснили монтаж металопластикових та алюмінієвих вікон, дверей та вітражів, облаштували системи водопостачання, опалення та електротехнічну систему. Повністю завершити роботи плануємо до початку осені», – зазначив Вячеслав Непоп.

Після реконструкції у школі № 22, окрім новітньої енергонезалежної системи, з’являться також повністю оновлені навчальні кабінети, гардеробні та медичні приміщення, спортивна зала з роздягальнями, зал хореографії, кабінети образотворчого мистецтва і праці. Також у школі буде читальна зала із книгосховищем та актова зала. Окрему увагу приділили розвитку безбар’єрного простору для комфорту всіх відвідувачів – для цього будівлю обладнають ліфтами та пандусами.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.