КМДА Київська міська державна адміністрація


26 жовтня 2020

Міжнародний день шкільних бібліотек

Міжнародний день шкільних бібліотек

"Бібліотеки - це скарбниці всіх багатств людського духу"
(Г.Лейбніц)

26 жовтня увесь світ відзначає Міжнародний день шкільних бібліотек.

У шкільних бібліотеках Києва працюють висококваліфіковані фахівці, відповідальні й щиро віддані своїй благородній справі люди! Вони навчають нас орієнтуватися у потоці інформації, сприяти оволодінню навичками пошуку та використання ресурсів на різних носіях, допомагають усвідомити значення бібліотеки, зрозуміти, що бібліотеки єднають світи!

З нагоди свята Департаментом освіти і науки нагороджено 73 завідувача бібліотек та 35 бібліотекарів шкіл столиці: почесними грамотами Департаменту нагороджено 2 працівника; грамотами Департаменту нагороджено 38 працівників та 68 працівникам шкільних бібліотек оголошено подяки Департаменту.

Також, освітяни Києва у соціальній мережі Facebook запустили флешмоб #SchoolLibraryDay, в рамках якого розповідають про свою шкільну бібліотеку чи бібліотекаря.

Запрошуємо усіх до #SchoolLibraryDay: проведіть урок у шкільній бібліотеці; поділитися враженням від проведеної зустрічі або прочитаної книжки. Не забутьте додати до посту фотознімок чи відео. Розміщуйте свої публікації  на платформі електронного освітнього простору позашкілля Києва Все буде Добре! ОК! із хештегом #SchoolLibraryDay!

Не забуваймо, що в еру стрімкого розвитку інформаційних технологій, книжка не втратила свого значення. Навпаки, вона повертає людину до справжнього мистецтва, формує естетичний смак, дає відповіді на питання, що таке добро і зло, хто є ми, українці.

А українська бібліотека має тисячолітню історію, починаючи відлік від славнозвісної книгозбірні великого князя Ярослава, якого народ через любов до читання нарік Мудрим.

Щиро вітаємо усіх з Міжнародним днем бібліотек! Читаймо книги разом!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.