КМДА Київська міська державна адміністрація


27 жовтня 2020

Київські МАНівці знають, де в Україні треба золото шукати!

Під час осінніх канікул, 23 жовтня, у Інституті геохімії, мінералогії та рудоутворення імені М.П. Семененка НАН України  відбулася лекція «Українське золото – геологічні пошуки». Провів захід доктор геологічних наук, керівник секції "Геологія, геохімія, мінералогія" відділення наук про Землю Київської малої академії наук Віталій Васильович Сукач. 
 
 
Актуальна тема, яка вивчається у курсі географії середньої загальної школи та на заняттях секції "Геологія, геохімія, мінералогія" Київської МАН привернула увагу учнів та вчителів із усіх районів столиці у змішаному форматі: частина в аудиторії, інші в платформі Zoom. До онлайн-трансляції також долучились учні, вчителі, методисти з географії України від Волинської до Луганської області, а також студенти на професорсько-викладацький склад різних вищих закладів держави.
 
Захоплива розповідь про перспективи видобування золота, мінеральний склад золотої руди викликали велику зацікавленість серед усіх, хто зміг бути присутнім на лекції.
Учні, які прийшли до Інституту геохімії, мали змогу задати особисто запитання лектору, а також відвідати мінералогічний музей, де вони поринули у загадковий та захоплюючий світ. Унікальна колекція музею дозволила учням побачити на власні очі різні породи та мінеральні утворення майже всіх корисних копалин України, а також їх зразки з різних країн світу, доторкнутися до них. 
 
Канікули - це коли можна сумістити корисне та приємне!

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.