КМДА Київська міська державна адміністрація


30 жовтня 2020

Київська МАН на Третьому Молодіжному Форумі з Управління Інтернетом

Київська МАН на Третьому Молодіжному Форумі з Управління Інтернетом

28 жовтня за підтримки Київської Малої академії наук відбувся Третій Молодіжний Форум з Управління Інтернетом (III Youth IGF-UA). Захід відбувся напередодні 11-го Українського форуму з управління Інтернетом IGF-UA і мав з’ясуватиякі теми в сфері управління Інтернетом цікавлять і хвилюють молодь.

Цього року III Youth IGF-UA проходив в онлайн форматі.Серед 90 учасників Молодіжного Форуму близько 20 —  вихованці Київської МАН, а серед спікерів — керівник секції «Київ-столиця» Київської МАН В. Протопопов, чий виступ був присвячений  питанням енергоефективості та розумним технологіям.

На форумі підсумували дослідження пов’язане з порушенням цифрових прав; обговорювались питання ринку віртуальних активів та ризиків стикнутися з шахрайством. Учасники заходу були ознайомлені з результатами опитування “Кібербезпека з точки зору української молоді”, яке показало слабкі сторони розуміння молоддю  можливих загроз, що виникають при користуванні комп’ютерами та комп’ютерними мережами. Інтернет не може працювати без довіри, але побудова довіри є надзвичайно вразливим і делікатним процесом. 

Зацікавленість та активне обговорення учасниками порушених питань,  безперечно, переконують у важливості подібних заходів, вони мають стати невід’ємною частиною молодіжної освіти.  Адже саме за молоддю майбутнє, і вона повинна розуміти та усвідомлювати проблеми, загрози та переваги Інтернету.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.