КМДА Київська міська державна адміністрація


10 листопада 2020

Всесвітній день науки!

Всесвітній день науки!
10 листопада традиційно відзначається Всесвітній день науки. У 1999 році на Всесвітній науковій конференціі у Будапешті було рекомендовано проведення свята з метою підвищення усвідомлення громадськістю в усім світі користі  науки.  Після цього, Генеральна конференція ЮНЕСКО в 2001 році резолюцією 31С/20 офіційно заснувала Всесвітній день науки. Вперше в глобальному масштабі Всесвітній день науки був відзначений 2002 року. 
 
Завдання Всесвітнього дня науки :
  • Підвищити поінформованість громадськості про роль науки для мирного та сталого розвитку громад;
  • Заохочувати національну і міжнародну солідарність в інтересах спільного використання наукових досягнень різними країнами;
  • Відновити національну і міжнародну прихильність використанню науки на благо суспільства;
  • Привернути увагу до викликів, з якими зіштовхується наука, а також збільшити підтримку наукової діяльності.
 
"Наука повсякчас розсуває межі відомого, дивиться далі, за обрій, і бачить більше, відкриває закони, які керують Всесвітом. Не менш важлива її функція - залишатися надійним бастіоном здорового глузду і наукового світогляду в часи, коли все піддається сумніву й відбувається наступ войовничого невігластва", - поділився президент Національної академії наук України Анатолій Загородній на ФБ сторінці НАНУ.  
 
Для Київської МАН та й усього Києва чудовим подарунком є виступ вихованців закладу у фіналі Всеукраїнського конкурсу-захисту - 39 нагород серед 52 учасників, декілька запрошень до участі у найпрестижніших світових конкурсах юнацької наукової творчості! Уся команда МАНівської "збірної" столиці заслуговує на натепліші слова подяки за такий чудовий здобуток!
 
Зовсім скоро саме ці учасники фіналу Конкурсу-захисту розкажуть вам про те, як народжуються відкриття та чому варто закохатися у науку, адже КПНЗ "Київська Мала академія наук учнівської молоді" готує видання саме з такою назвою. Залишилося трішки почекати. Слідкуйте за новинами на сайті!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.