Головна  →  Новини  →  25 листопада 2020

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Запрошуємо всіх освітян доєднатися до акції. Публікуйте свої світлини, відео та малюнки присвячені цій темі на офіційній платформі позашкілля Києва Все буде Добре! ОК! під хештегом #16ДнівПротиНасильства та відмічайте сторінку загальноміського проєкту «Школа без булінгу! Сім’я без насильства! 366».

Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують протягом з 25 листопада по 10 грудні свої зусилля. Вони об’єднуються заради однієї спільної мети - збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні або окремій державі соціальний простір, вільний від насильства.

Пропонуємо також організувати та провести в закладах освіти навчальні заняття, лекції, вебінари, круглі столи та інші заходи з урахуванням умов карантину. Під час підготовки до уроку рекомендується скористатись матеріалами, які було підготовлено та адаптовано у межах проекту Ради Європи «Боротьба з насильством щодо дітей в Україні»:

Усі матеріали Проекту «Боротьба з насильством щодо дітей в Україні», доступні на сайті Офісу Ради Європи, які можуть використовуватися педагогічними працівниками, соціальними педагогами, практичними психологами під час проведення профілактичної та роз’яснювальної роботи щодо запобігання насильства.

Також МОН спільно з Громадською спілкою «А21 Україна» з нагоди Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» пропонує до перегляду вебінар для педагогічних працівників щодо протидії торгівлі людьми, який допоможе провести навчальні заняття (уроки) з дітьми щодо протидії торгівлі людьми та ознайомитися з інформаційними матеріалами до таких занять (уроків).

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку