Головна  →  Новини  →  17 грудня 2020

Оновлено рекомендації щодо роботи закладів освіти столиці під час локдауну

Оновлено рекомендації щодо роботи закладів освіти столиці під час локдауну

Після зимових канікул, з 11 січня 2021 року, заклади освіти Києва розпочинають роботу в дистанційному форматі. У звичайному режимі залишаються працювати лише дитячі садочки. Департамент освіти і науки постійно здійснює моніторинг організації навчання в дистанційному форматі серед усіх учасників освітнього процесу.

«За результатами опитування керівників шкіл Києва, понад 80% бажають працювати за чіткими зрозумілими правилами. Тому ми  підготували поради та рекомендації для усіх типів закладів: загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти. Для підвищення професійної майстерності педагогів заплановано майстер-класи, семінари, тренінги в онлайн форматі. У поміч керівникам освітніх  установ буде надано Google-календар подій. Тут для себе знайдуть цікаву інформацію усі учасники освітнього процесу. Психологи надаватимуть свої рекомендації, як створити святковий, комфортний настрій у період, коли сім'я залишається  вдома в замкненому просторі та багато інших професійних цікавих рекомендацій», - розповідає директор Департаменту Олена Фіданян.

Також, адміністраціям закладів освіти рекомендовано інформувати громадськість про режим роботи в період карантину: розміщувати аудіо-звернення, роз’яснення на сайті, інформаційних стендах та у соціальних мережах. Нагадуємо, що спілкування між учасниками освітнього процесу, наради, семінари та зустрічі у період карантинних обмежень відбуватимуться в онлайн-форматі.

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку