КМДА Київська міська державна адміністрація


23 грудня 2020

Валентин Мондриївський: Понад дві тисячі місць у дитсадках цього року створено в Києві

Валентин Мондриївський: Понад дві тисячі місць у дитсадках цього року створено в Києві

Київ укотре опинився серед міст-лідерів за темпами створення нових місць у дитсадках. Так, у столиці цього року з’явилося 2240 нових місць для дітей дошкільного віку. Про це повідомив в. о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Щороку ми модернізуємо столичні садочки та збільшуємо їхню потужність наскільки це можливо. Цього року ми реконструювали та відремонтували чотири заклади. Завдяки цьому в місті з’явилося ще 2240 місць у дитсадках для наших найменших киян», – розповів Валентин Мондриївський.

Він нагадав, що також у столиці продовжується робота над проєктом «Гроші ходять за дитиною», який дає можливість отримати компенсацію за дошкільну освіту з міського бюджету в разі, якщо батьки вирішили віддати дитину до приватного садочка. Тільки цього року понад 1,5 тис. київських родин уже скористалися цим правом.

«47% дітей зі спискового складу садочків щодня не відвідують його. Тобто ці місця залишаються порожніми, проте віддати їх іншим дітям неможливо. Тому наразі ми працюємо над зміною системи приймання та відвідування садочків, що дасть можливість отримати доступ до них тим, кому це справді потрібно», – зазначив Валентин Мондриївський.

Він додав, що для міської влади надважливим лишається питання створення доступності дошкільної освіти. Тільки цього року в дитсадки записалися 8480 діток, більше ніж половина серед них не є киянами. Тож столичні садки забезпечують потреби не тільки киян, а й мешканців міст-супутників.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.