КМДА Київська міська державна адміністрація


15 січня 2021

Збірка «Так народжуються відкриття…» та її герої у новому подкасті Київської МАН!

До Всесвітнього дня дітей винахідників Київська МАН підготувала нову збірку – «Так народжуються відкриття, або чому варто закохатися у науку».

Ця збірка для тих, кого цікавить процес відкриття непізнаного у науці. У збірці представлені мотиваційні листи учасників фіналу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, в яких юні пошуковці розповідають, що для кожного з них стало поштовхом до наукових досліджень. 54 учасника збірки – це 54 різні історії про те, із чого починається пошук наукової істини. І це, дійсно, вражає! Наскільки інколи побутовою може бути мить, із якої народжується відкриття, стартує дослідницький пошук! Але це все допомагає зрозуміти, що ж таки об’єднує вихованців КМАН із 15 відділень та 68 секцій: вони можуть бути гуманітаріями, а можуть – фізиками, можуть створювати нові діагностичні методики у медицині, а можуть розглядати складні філософські питання – їх об’єднує одне: вони вміють «вхоплювати» із навколишнього світу питання, на які людство ще не має відповіді і самостійно знаходити відповіді. 

І як презентацію цієї збірки КМАН підготували подкаст на тему «А що ж дає самому досліднику цей шлях до відкриття?», учасниками якого будуть самі герої цієї збірки, а також  науковий та педагогічний керівник одного з них.

Слухати

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.