КМДА Київська міська державна адміністрація


15 січня 2021

"Твій перший винахід": Київська МАН підготувала посібник до Дня дітей-винахідників

17 січня - День дітей-винахідників.  До цього дня Київська Мала академія наук підготувала посібник «Твій перший винахід. Покроковий алгоритм патентування винаходів та корисних моделей».

Щорічно понад 500 тисяч дітей та підлітків створюють дивовижні винаходи, які роблять наше життя легшим, цікавішим, смачнішим, безпечнішим. Щось вигадувати – це природна потреба юного мозку, але молодь не завжди розуміє, що результати їх наукової творчості можуть бути товаром та джерелом фінансового добробуту. Саме патент необхідний для того, щоб підтвердити своє авторство та право на винахід і мати дивіденди з нього. Про те, як його отримати, й розповідається у збірці «Твій перший винахід».

Саме з цієї збірки юні винахідники зможуть дізнатись про те, що потрібно зробити, щоб їх винахід або корисна модель отримала патент. 

Не прислухайтесь до тих, хто намагається довести, що ваша ідея нікому не потрібна, що вона ніколи не запрацює!

Не втрачайте час, намагаючись зробити свій винахід досконалим, перш ніж запатентувати! Кожну вже запатентовану ідею чи продукт можна допрацьовувати, головне, що ваше авторство було документально зафіксовано.

Схожі ідеї можуть прийти на думку різним людям, але гроші отримає лише той, хто перший цю ідею запатентував.

Авторами збірки є Козленко О.В., керівник секції технологічних процесів та перспективних технологій Київської МАН, завідувач наукової лабораторії кріогенної техніки Фізико-математичного факультету КПІ ім. Ігоря Сікорського, заслужений вчитель України, та Мікульонок І.О., професор кафедри хімічного, полімерного та силікатного машинобудування Інженерно-хімічного факультету КПІ ім. Ігоря Сікорського доктор технічних наук, професор, старший науковий співробітник, заслужений винахідник України.

Бажаємо всім нових наукових досягнень, отриманих патентів та дуже потрібних сьогодні винаходів!

А зі збіркою «Твій перший винахід. Покроковий алгоритм патентування винаходів» ви невдовзі зможете ознайомитися нижче.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.