КМДА Київська міська державна адміністрація


28 січня 2021

Трансформація мережі закладів загальної середньої освіти – вимога освітнього законодавства

Трансформація мережі закладів загальної середньої освіти – вимога освітнього законодавства
Саме трансформація стала темою робочого засідання колегії Департаменту освіти і науки.
Під час засідання начальники районних управлінь освіти доповіли про дворічну роботу педагогічних колективів, управлінців, представників батьківської громади щодо аналізу потужностей, матеріально-технічної бази, кадрового потенціалу, досягнень закладів освіти міста.
Узагальнені матеріали районів були направлені до Департаменту освіти і науки та сформовані у проєкт програми "Перспективний план мережі закладів середньої освіти міста Києва до 1 вересня 2024 року".
Цей проєкт програми й був представлений Департаментом освіти і науки членам колегії.
"Трансформація мережі закладів загальної середньої освіти покликана впровадити якісні зміни. Наразі в Києві, за інформацією районних управлінь освіти, існує дисбаланс в наповнюваності шкіл, навіть в межах одного району.
Є школи, заповненні понад свою потужність, а в деяких школах кількість учнів менша за наявні місця. Мережа закладів загальної середньої освіти має переформатуватись для забезпечення освітніх потреб сучасного суспільства" — Олена Фіданян.
Після обговорення члени колегії прийняли рішення повернутись до розгляду зазначеного проєкту програми після прийняття ряду підзаконних актів, що належить до повноважень центральних органів влади.
Також, інформуємо, що втілення в життя зазначених змін можливо лише після прийняття відповідного рішення Київською міською радою як засновника закладів освіти столиці.
Участь у засіданні колегії Департаменту освіти і науки, окрім членів колегії, також взяли Сергій Горбачов – Освітній Омбудсмен України; Юрій Кононенко – директор Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України; Світлана Бабінець – начальник управління Державної служби якості освіти у м. Києві; начальники районних управлінь освіти, керівники закладів освіти міста Києва та представники «Асоціації керівників шкіл м. Києва».
 
Протокол засідання Колегії
 
Рішення Колегії



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.