КМДА Київська міська державна адміністрація


18 березня 2021

Школа № 281 долучилася до всесвітнього флешмобу #LotsOfSocks

Школа № 281 долучилася до всесвітнього флешмобу #LotsOfSocks

Заклад загальної середньої освіти № 281 Святошинського р-ну міста Києва вже багато років навчає дітей із особливими освітніми потребами. Більшість виховних заходів, які проводяться в закладі, націлені на залучення всіх здобувачів освіти та виховання в них толерантності. Традиційно підтримуємо ідею поширення знань про людей із синдромом Дауна, адже в нашому закладі також навчаються «сонячні» діти.

Сьогодні, 18 березня, педагогічний колектив та учні початкової школи на чолі з адміністрацією закладу долучилися до всесвітнього флешмобу #LotsOfSocks, котрий було організовано до Міжнародного дня людей із синдромом Дауна.

Вперше цей день відзначили у 2006 році за ініціативи Європейської асоціації Даун-синдром (EDSA) та Всесвітньої асоціації Даун-синдром (ІDSA). У грудні 2011 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 21 березня Всесвітнім днем людей із синдромом Дауна. Ця дата вибрана невипадково: цифра 21 символізує 21-у хромосому, а цифра три – кількість хромосом.

Для учнів молодшої школи було проведено виховні заходи з елементами гри, під час яких учні переглядали презентації та анімаційні стрічки на тему толерантності, а також виконували творчі завдання.

Виховання доброзичливості, взаємоповаги, людяності та чуйності – це важлива справа не лише для батьків, а й для педагогів. На сьогодні в нашій школі навчаються 57 дітей, які мають документ, що посвідчує статус «Дитина з інвалідністю». Навчання в класах із такими дітьми розвиває у дівчаток і хлопчиків терпимість й толерантне ставлення до тих, хто не схожий на тебе. Ми різні зовні, характером та своїми вміннями - і саме цим ми цікаві та корисні один для одного.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.