КМДА Київська міська державна адміністрація


9 квітня 2021

Міський семінар з питань ліцензування освітньої діяльності для працівників столичних закладів професійної (професійно-технічної) освіти

8 квітня 2021 року Департаментом освіти і науки спільно з Навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у м. Києві проведено в онлайн-режимі міський семінар для педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти м. Києва на тему: «Організаційно-методичні аспекти щодо ліцензування провадження освітньої діяльності у сфері професійної (професійно-технічної) освіти».

Завершено проведення в онлайн-режимі І етапу загальноміського заходу «Вернісаж педагогічної творчості» серед колективів закладів професійної (професійно-технічної) освіти м. Києва за темою: «Заклад професійної (професійно-технічної) освіти - територія нових можливостей для кожного».

Метою даного семінарського заняття був огляд головних засад щодо підготовки та здійснення ліцензування провадження освітньої діяльності за робітничими професіями у закладах професійної (професійно-технічної) освіти.

Було обговорено питання щодо нормативно-правових актів з ліцензування провадження освітньої діяльності та їх дотримання.

Учасників заходу проінформовано про вимоги ліцензійних умов та особливості їх виконання щодо стану навчально-матеріальної бази, кадрового, навчально-методичного та інформаційного забезпечення; про особливості проведення електронного ліцензування щодо видачі ліцензій на провадження освітньої діяльності; розширення провадження освітньої діяльності (Керівництво користувача Програмного комплексу ЄДЕБО).

Актуальна інформація допоможе керівникам закладів освіти якісно та своєчасно підготувати матеріали для електронного ліцензування з професій на вимогу замовників робітничих кадрів для забезпечення регіонального ринку праці.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.