КМДА Київська міська державна адміністрація


12 квітня 2021

У Києві обрали найкращі шкільні стартапи 2021

У Києві обрали найкращі шкільні стартапи 2021

У щорічному фестивалі шкільних стартапів «Class ідея-2021» взяли участь 128 юних винахідників — учнів віком від 6 до 18 років.

Учасники традиційно пройшли двотижневу StartUP-школу фестивалю та представили 100 цікавих проєктів. Про це розповів заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Попри те, що цьогорічний фестиваль відбувся в онлайн-форматі, оргкомітет отримав для розгляду 100 індивідуальних та командних проєктів від 128 юних винахідників. Усі роботи були розділені на 4 номінації: ІТ, здоров'я, екологія та технології», — зазначив Валентин Мондриївський.

Переможцями фестивалю за результатами електронного голосування стали наступні проєкти:

Номінація «Технології»:
«Роби та зароби» — Фаддей Летій;
«Розумний смітник» — Роман Гузенко;
«Настільна гра „Революція України 1917-1921 років“ — Софія Мартиненко.

Номінація «ІТ»:
«Твої English stories» — Марта Стасюк;
«Мобільний додаток „опЕРА“ — Святослав Кривенко, Благовіста Кривенко;
«Універсальна соціально-громадська електронна система на основі штучного інтелекту «СВІДОМИЙ ГРОМАДЯНИН» — Олександр Павлюк.

Номінація «Здоров’я»:
«Навчайся комфортно» — Мирослава Кравець;
«Ваші бактерії: дослідження взаємозв’язку між станом мікрофлори та патологічним фоном у людини. Розробки та рекомендації» — Катерина Ущенко.

Номінація «Екологія»:
«Друге життя відходів у творчості» — Еліна Гілунг, Софія Вінник, Марина Сизоненко;
«Вермікомпостуй – сміття утилізуй» — Анна Понадцова.

«Науковий та креативний потенціал учнівської молоді Києва — безмежний. Тож, за традицією, ми забрали усі ідеї юних авторів в одну збірку, що стане першим кроком до їх визнання як винахідників. Бажаю кожному учаснику реалізації проєктів та нових ініціатив», — додав Валентин Мондриївський.

Довідка. Організатори фестивалю Департамент освіти і науки Києва, Київський палац дітей та юнацтва, КПНЗ «Київська Мала академія наук.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.