КМДА Київська міська державна адміністрація


28 квітня 2021

Валентин Мондриївський: Цього року в Києві відремонтують 13 закладів професійної освіти

Валентин Мондриївський: Цього року в Києві відремонтують 13 закладів професійної освіти

У Києві за шість років суттєво модернізували матеріально-технічну базу закладів професійної (професійно-технічної) освіти. Лише у 2020 році в місті проведено капітальних ремонтів ПТУ на суму 21,3 млн грн, а також придбано обладнання, первинний робочий інструмент та спецодяг для учнів на суму понад 9,5 млн грн. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Цього ж року в бюджеті міста Києва передбачено 15,4 млн грн для проведення капітальних ремонтів у 13 закладах професійної освіти. Наразі роботи активно тривають і вже в новому навчальному році оновлені приміщення будуть доступні для учнів», – розповів Валентин Мондриївський.

За його словами, 85 % закладів уже оголосили процедуру електронних торгів для проведення капітальних ремонтів. У третині з них ці процедури вже завершено та укладено договори.

«Система професійно-технічної освіти столиці постійно розвивається. Якщо раніше в училищах готували спеціалістів із понад 200 напрямів, то тепер ця кількість скоротилася до оптимальної – 111», – зазначив Валентин Мондриївський.

Він додав, що заклади професійної освіти вже розпочали дні відкритих дверей в онлайн форматі, де майбутні абітурієнти можуть ознайомитися з умовами вступу та напрямами підготовки столичних училищ. Перелік закладів за посиланням: https://cutt.ly/pbwOjdt.

Довідково.

Навчання в закладах професійно-технічної освіти – безкоштовне. Здобувачі освіти забезпечуються спеціальним одягом та робочим інструментом, отримують стипендією та заробітну плату під час проходження практики на підприємствах м. Києва.


 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.