Головна  →  Новини  →  17 травня 2021

Заговори так, щоб я тебе побачив!

16 травня відбувся фінал проєкту із міжособистісної комунікації та публічних виступів англійською мовою «Loudspeaker. Express yourself!». Цьогорічний англомовний марафон у Київський МАН підійшов до своєї кульмінації.

Фінальний захід проходив у всесвітньому форматі шкільних дебатів англійською мовою. Учасники були поділені на 2 команди по 3 гравця в кожній (команди ствердження та заперечення) та презентували точку зору своєї команди, спираючись на доказову базу щодо теми дебатів. Перемогти мала та команда, чий виступ був більш переконливим. 

Назва проєкту дуже символічна: «Loudspeaker. Express yourself!», вона яскраво демонструє його мету – бути почутим й вчитися відстоювати свою думку під час публічних виступів.

Протягом року наші вихованці вчилися й сьогодні продемонстрували, як вміють:

  • готувати та презентувати виступи англійською мовою;
  • розвивати навички ефективного слухання, аналітичного мислення та ефективної обробки інформації;
  • працювати в команді та оцінювати виступи інших учасників.

Цьогорічний формат дебатів був розрахований на учасників проєкту міжособистісної комунікації та публічних виступів англійською мовою «Loudspeaker. Express yourself!» для закріплення отриманих знань. Під час дебатів учасники мали змогу практично закріпити набуті на проєкті навички – роботу у команді, активне слухання, вміння будувати якісне спілкування із опонентами, невербальні засоби комунікації та набуття досвіду публічних виступів англійською мовою, але у фіналі зустрічі виникла необхідність провести додатковий батл серед двох претенденток на звання «Найкращій спікер», які набрали однакову кількість балів! Уявляєте, якою запеклою була боротьба! Таким чином дівчата продемонстрували саме психологічну готовність до нестандартних ситуацій, витримку, стресостійкість та можливість мобілізації для досягнення мети.

Члени журі висловили свої зауваження й побажання як до самих виступів, так і до подальших шляхів їх удосконалення. Конструктивний аналіз цього заходу дасть змогу врахувати побажання журі та учасників щодо подальшої діяльності проєкту, кількості та якості його заходів. Всі учасники фінальних дебатів отримали неоціненний досвід.

Модератором дебатів виступила Кравченко Діана, вихованка Школи лідерства та фасилітаційних практик Київської МАН, фіналістка конкурсу «Освітні Амбасадорки 2020».

У номінації «Найкращий спікер» беззаперечним лідером стала Шкуренко Крістіна, учениця 10 класу гімназії «Синьоозерна» № 257.

Перше місце посіла команда «fair gaze»:
Антонець Катерина, учениця 9 класу спеціалізованої школи № 92 імені Івана Франка;
Єрютін Дмитро, учень 10 класу спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 85 з поглибленим вивченням англійської мови;
Шкуренко Крістіна, учениця 10 класу гімназії «Синьоозерна» № 257.

Менторами підготовчого етапу «Loudspeaker. Express yourself!» були:
Апостолака Інга Олександрівна, керівниця секції публічних виступів англійською мовою відділення іноземної філології та зарубіжної літератури КПНЗ «Київська Мала академія наук учнівської молоді»;
Кравченко Діана, вихованка Школи лідерства та фасилітаційних практик Київської МАН, фіналістка конкурсу «Освітні Амбасадорки 2020», яка долучилась на передостанньому етапі підготовки до дебатів.

Проєкти оцінювало журі у складі:
Пустовалова Інеса Миколаївна, керівниця Школи лідерства та фасилітаційних практик КПНЗ «Київська Мала академія учнівської молоді», засновниця проєкту ;
Сінгх Юлія Ігорівна, викладач англійської мови ПВНЗ «Київський медичний університет»;
Кукуруза Віолетта Володимирівна, учениця 10 класу дистанційної школи «Оптіма», Освітня Амбасадорка 2021.

Для Київської МАН особливо приємним стало те, що цей фінал відбувся у приміщенні наукового хабу “ДНК НАЦІЇ”, який було відкрито восени 2020 року. Цей проєкт громадської активістки Юлії Печуляк переміг у програмі Громадського бюджету міста Києва. Організаторами проекту виступили громадська організація “ДНК НАЦІЇ” та Київська Мала академія наук. Тому можна сміливо стверджувати, що науковий простір Києва відкритий для юних науковців столиці. Там вони продовжують розвивати свої навички та вміння!

Київська МАН запрошує у новому навчальному році всіх охочих до нових проєктів, які дозволять вам особистісно зрости та підкорити для себе нові інтелектуальні вершини!

 

 

 

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку