КМДА Київська міська державна адміністрація


28 травня 2021

МАНівці вітають Київ!

Уявіть собі, як було б чудово, аби у київських парках стояли розумні смітники, які б за рахунок пресування сміття вміщували б його у себе у декілька разів більше. Крім того, вони були б джерелом енергії для ваших гаджетів, і ви, сидячи на лавці, могли б підживити свій смартфон? А якби у наших парках ще були б встановлені прилади, котрі б перетворювали енергію коливання гілок дерев на електроенергію — і тут уже ваша фантазія сама підкаже вам, як і де це могло б бути застосованим… А чи не цікаво було б стати учасником екскурсії київським підземеллям, маршрут якого складає  сотні кілометрів?

 
Та чи було б зайвим, якби комунальні служби нашого міста мали б точну інформацію щодо особливостей ґрунтів усіх районів Києва та відповідності сортів дерев і квітів цим ґрунтам, аби зелені насадження Києва перетворились на справжнє зелене море та фільтрували повітря, яким дихають мешканці міста?
 
Це все не мрії, а реально існуючі розробки вихованців Київської МАН, які вони дарують рідному місту на День його народження. Ми перелічили вам тільки декілька ідей із нової збірки “Київська МАН для киян”, а в ній — ще багато вкрай необхідних технологій, як зробити Київ комфортнішим, безпечнішим для життя, містом інновацій та можливостей для самореалізації будь-якої особистості.
 
Із усіма цими пропозиціями ви можете познайомитись, прочитавши збірку, котра містить опис проєктів, автори яких стали учасниками однойменного проєкту Малої академії столиці.
 
Присвячуємо роботу до Дня Києва — міста, що стало нашим спільним Домом. І ми раді були б, аби вона стала початком нового челленджа конкрених дій задля покращення нашої столиці.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.