КМДА Київська міська державна адміністрація


4 червня 2021

«Останній дзвоник» Київської МАН «пролунав»!

У Київської МАН є свої «брендові» традиції: настановчі сесії, літні школи, традиційні МАНівські конкурси. Серед них є це щорічна підсумкова сесія, котра проводиться у кінці травня – на початку червня. Це свято енергії та інтелекту молодих, котрі рік за роком все вище й вище піднімають планку своїх досягнень та звершень. 

Завершився навчальний рік 2020/2021, рік 10-річчя Київської Малої академії наук як окремого закладу, рік підсумків та здобутків, інновацій та адаптування до вимог сьогодення, планів на майбутнє та очікування нових досягнень!

Вчора, під час Підсумкового марафону Київська МАН нагадала чим треба пишатися!

  • Кожен четвертий абсолютний переможець Конкурсу-захисту науково-дослідницьких робітучнів-членів МАН України був вихованцем Київської МАН!
  • У всеукраїнських конкурсах науково-технічної творчості наші юні науковці здобули понад 150 перемог!
  • Київські МАНівці своїми перемогами у міжнародних науково-технічних конкурсах близько 30 разів довели, що українські юні науковці одні з найкращих у світі! 
  • Українські ЗМІ присвятили здобуткам київських МАНівців у цьому навчальному році понад 100 публікацій.
  • Цьогоріч Київська МАН організувала 10 нових проєктів, у яких взяли участь близько 1000 дітей! Вони вивчали мистецтво дипломатії, проводили дебати англійською мовою, опановували 3Д моделювання, досліджували нематеріальну культурну спадщину України, пробували себе в якості журналістів тощо.  
  • Уперше проведено 2 конкурси всеукраїнського рівня, участь у яких взяли близько 300 учнів з усіх регіонів України.
  • Розвитку набув проєкт «Освітні Амбасадорки Київської МАН»: на хвилях Емігрантського радіо щосереди виходить програма з символічною назвою «Амбасадорки PLANET» спрямована до молоді Києва, України та всього світу. В ній вихованці КМАН мають змогу звернутись до своїх однолітків, нести в суспільство ідею про престиж освіти, знань та професійних компетенцій!

Дякуємо науковим керівникам юних дослідників! Ваш досвід, терпіння та любов зробили перемоги можливими! І подарунки, які ви отримали, є цілком заслуженою нагородою за вашу наполегливість та натхненну працю:

  • переможці міжнародних конкурсів отримали 3D окуляри віртуальної реальності;
  • лідери рейтингу, які отримали 100 балів на ІІ (міському) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту – книгу «Буде тобі наука: українські вчені, які змінюють світ»;
  • «золоті призери» фіналу Всеукраїнського конкурсу-захисту – акустичну систему;
  • «срібні призери» - павербанк та книгу «Енциклопедія неуків, бунтівників та інших геніїв»;
  • «бронзові призери» -- книгу «Сапієнс. Людина розумна: Історія народження людства».

Одна з приємних традицій Київської МАН щорічне вручення перехідної почесної відзнаки «Золота сова». Весь наступний рік почесна золота сова Київської МАН  за результативну роботу із залучення творчо обдарованої учнівської молоді до наукових пошуків у секціях Київської Малої академії буде знаходитись в управліннях освіти Дніпровського, Голосіївського та Дарницькому районах.

 

Серед наукових товариств колективних членів Київської МАН найкращих результатів цьогоріч досягли:

Наукове товариство учнів політехнічного ліцею НТУУ «КПІ», Наукове товариство учнів ліцею «Наукова зміна», Наукове товариство учнів Українського гуманітарного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Фінал Підсумкового марафону вели Освітні Амбасадорки Академії  Анна Ущапівська і Віолетта Кукуруза та вихованець відділення філософії та суспільствознавства Роман Дмитришин.  Разом з керівниками проєктів вони розповіли про те, чим жила академія минулого навчального року. Не можна не згадати наймолодшого винахідника КМАН Володимира Трофимчука, який розповів не тільки про свій винахід, а й про те, як йому подобається створювати щось нове власними руками. Володимир займається винахідництвом з другого класу, а сьогодні від учень групи ПЛ-2 Технічного ліцею НТУУ «КПІ» і вихованець відділення комп’ютерних наук. багатогранність талантів  КМАНівців! Багатогранність талантів КМАНівців підкреслили пісні у виконанні Ірини Биховченко та Віолетти Кукурузи!

До зустрічі у новому навчальному році!

Переглянути підсумкову сесію Київської МАН 

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.