КМДА Київська міська державна адміністрація


18 жовтня 2021

Вітаємо вихованців Київської МАН з перемогами 45-му Міжнародному інноваційному шоу INOVA 2021

Вихованці Київської Малої академії наук Софія Павлова та Володимир Павленко вибороли золоті медалі та захистили честь України на 45-му Міжнародному інноваційному шоу INOVA 2021, яке пройшло з 13 по 16 жовтня в Загребі, Хорватія.

Софія Павлова, бронзова призерка Всеукраїнського Конкурсу-захисту науково-дослідних робіт МАН у секції «Електроніка та приладобудування» відділення технічних наук Київської МАН, випускниця Політехнічного ліцею НТУУ "КПІ", студентка 1-го курсу Факультету електроніки КПІ, Освітня Амбасадорка 2020, представляла на INOVA 2021 розроблену нею унікальну систему для моніторингу стану повітря: «Віртуальна лабораторія екологічного моніторингу». Науковий керівник – Ганна Володимирівна Сарибога, керівниця секції «Smart-технології, мікроконтролери та роботизовані системи» відділення технічних наук Київської  МАН, старша викладачка кафедри Електронних пристроїв та систем Факультету електроніки КПІ ім. Ігоря Сікорського, керівниця Навчально-наукового Центру «Noosphere Engineering School KPI».

Володимир Павленко, учень спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням іноземних мов №112 імені Тараса Шевченка міста Києва, брав участь в INOVA 2021 зі своїм науковим проєктом «Розвиток та порятунок колонії мурах виду Formica rufibarbis». Науковий керівник Володимира – Ісаченко Олена Миколаївна, керівник секції "Ботаніка, зоологія, ветеринарія та зоотехнія", завідувач відділення Екології та аграрних наук КПНЗ "Київська Мала академія наук учнівської молоді".

Вітаємо переможців, пишаємося ними, дякуємо всім, хто зробив цю перемогу можливою! Бажаємо подальших успіхів вихованцям Київської МАН, їхнім науковим та педагогічним керівникам!

Довідково

INOVA почалася у 1971 році як невелика регіональна виставка винаходів, що проходила в Загребському технічному музеї. Група ентузіастів таким чином почала реалізацію романтичної мрії заснувати величезне міжнародне шоу винаходів в Загребі. Сьогодні це одне з найстаріших світових інноваційних шоу. За 50 років свого існування INOVA зібрала, популяризувала і презентувала громадськості тисячі найкращих винахідницьких робіт. INOVA заохочує винахідників та символізує інноваційний дух в Хорватії.  Вихованці Київської МАН разом з іншими членами делегації НЦ МАН брали участь в Міжнародному інноваційному шоу INOVA вперше. Тому особливо приємно відзначити, що делегацію МАН визнали найкращою міжнародною делегацією і відзначили нагородою від засновника - Всесвітньої асоціації інтелектуальної власності та винаходів.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.