КМДА Київська міська державна адміністрація


25 березня 2014

Мистецька виставка «Тарасові джерела» зібрала максимальну кількість відгуків відвідувачів

Мистецька виставка «Тарасові джерела» зібрала максимальну кількість відгуків відвідувачів

Творчий підхід до організації та проведення літературно-художньої виставки «Тарасові джерела» у НВК Домінанта сприяв популяризації ґрунтовного вивчення Тараса Шевченка як поета, громадського діяча, митця.

Експозиції до вшанування 200-ї річниці від Дня народження великого Кобзаря відвідали учні і освітяни з прилеглих навчальних закладів, керівники Управління освіти та науки Дніпровської у місті Києві районної державної адміністрації, науковці, батьки, мешканці мікрорайону.

У рамках літературних читань відбувся також музично-літературний вечір «Струни Тарасової душі». До шанувальників і знавців творчості поета завітали почесні гості: педагог, поетеса Віолетта Дворецька та старший науковий співробітник Національного музею Тараса Шевченка Христина Клименко.

За словамиспівробітника музею Тараса Шевченка експозиція, підготовлена учнями НВК Домінанта про життя та творчість Тараса Шевченка, несе в собі дух сучасної епохи, тому й водночас близька і зрозуміла як молодшому, повному нових ідей, та і старшому, сповненому досвіду, поколінню.

Христина Клименко також запросила відвідати постійно діючі експозиції в Національному музею та розповіла про особливості нового проекту – банерної експозицію «Життя та творчість Тараса Шевченка» - в освітніх закладах України.

Національний музей Тараса Шевченка до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка реалізував міжнародний культурно-освітній проект із розробки банерної експозиції «Життя та творчість Тараса Шевченка». Експозиція складається із 12-ти широкоформатних банерів, що розповідають та ілюструють життєвий і творчий шлях великого українського поета, художника, громадського діяча.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.