КМДА Київська міська державна адміністрація


28 грудня 2021

Валентин Мондриївський: У Києві за останні п’ять років у 15 разів збільшилось фінансування 22 закладів професійно-технічної освіти

За останні п’ять років фінансування на поліпшення матеріально-технічної бази 22 закладів професійно-технічної освіти міста Києва зросло у 15 разів.

За словами заступника голови Київської міської державної адміністрації Валентина Мондриївського, у  закладах професійної (професійно-технічної) освіти навчаються 12 276 студентів за 96 спеціальностями (із них 298 людей з особливими освітніми потребами) та працюють 1 334 педагогічні працівники.

«У 2021 році на заклади професійно-технічної освіти міста Києва було виділено 838 млн грн, кошти спрямували на капітальні та поточні ремонти, придбання обладнання, матеріалів та інвентарю, а також дезінфікуючих засобів у рамках боротьби з COVID-19. У повному обсязі було забезпечено виплату заробітної плати працівникам, стипендій – для здобувачів освіти. Усі 22 заклади оснащені засобами охоронної сигналізації «Тривожна кнопка» та системою відеоспостереження», – зазначив Валентин Мондриївський.

Депутат наголосив, що у 17 закладах професійно-технічної освіти запроваджено дуальну форму навчання, а також за останні п’ять років у семи закладах встановлено енергоощадні вікна, 18 закладів облаштовано пандусами. Всіх здобувачів освіти вже четвертий рік поспіль забезпечено первинним робочим інструментом та спецодягом.

«Цьогоріч до закладів професійно-технічної освіти прийнято 5 052 першокурсники, а також працевлаштовано на підприємствах міста Києва 3 273 особи з-поміж випускників 2021 року. За останні п’ять років фінансування на поліпшення матеріально-технічної бази закладів зросло у 15 разів. У наступному році з бюджету міста Києва передбачено виділити кошти не тільки на утримання закладів, але й на їх розвиток. Бюджет професійно-технічної освіти буде складати 982,8 млн грн, у тому числі 195 млн грн – стипендії для здобувачів освіти», – зазначив Валентин Мондриївський.

Депутат додав, що у столиці також створено чотири навчально-практичні центри для підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації здобувачів освіти, незайнятого населення та працівників підприємств, організацій, установ міста Києва. Наразі їх вже 13 із 17 запланованих.


 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.