КМДА Київська міська державна адміністрація


31 грудня 2021

Створено навчально-практичний центр сервісних послуг для громади міста Києва на базі закладу професійної (професійно-технічної) освіти

На виконання міської комплексної цільової програми “Освіта Києва. 2019-2023 роки”, наказу Департаменту освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 22.12.2021 №  210 “Про створення навчально-практичних центрів з підготовки фахівців різного галузевого спрямування на базі закладів професійної (професійно-технічної) освіти у 2021 році” створено навчально-практичний центр сервісних послуг на базі Київського вищого професійного училища швейного та перукарського мистецтва.

Центр діятиме з метою популяризації та всебічного вдосконалення професійної підготовки громадян з професій «Кравець», «Закрійник», «Перукар (перукар-модельєр)», «Візажист», «Манікюрник».

Основними споживачами послуг є здобувачі освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти, педагоги, незайняте населення, фахівці підприємств, установ, організацій різної форми власності та підпорядкування столиці. 

Для модернізації матеріально-технічної бази витрачено 1 508,8 тис. грн:

  • з них  кошти  бюджету розвитку  м. Києва – 1 442,1 тис. грн, 
  • власні кошти закладу освіти спеціального фонду - 66,7 тис. грн.
  • Напрями діяльності центру:
  • впровадження в освітній процес інноваційних технологій та методів професійного навчання;
  • застосування новітнього обладнання, інструментів і матеріалів;
  • індивідуальне виготовлення одягу, швейних виробів, надання перукарських послуг.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.