КМДА Київська міська державна адміністрація


11 січня 2022

Олена Фіданян: Майже половина всіх реалізованих проєктів Громадського бюджету належить до сфери освіти (+фото)

Олена Фіданян: Майже половина всіх реалізованих проєктів Громадського бюджету належить до сфери освіти (+фото)

Майже половина всіх реалізованих проєктів Громадського бюджету належить до сфери освіти. Про це директорка Департаменту освіти і науки Олена Фіданян сказала під час відкриття сучасного бібліотечного хабу у навчально-виховному комплексі № 240  «Соціум».

«За 5 років у галузі освіти реалізовано 802 проєкти Громадського бюджету на загальну суму 364 млн грн. Тільки минулого року серед освітніх установ-переможців було 192 проєкти. Один із них – це навчально-виховний комплекс № 240 «Соціум», у якому сьогодні відкрито сучасний бібліотечний хаб», – зазначила Олена Фіданян.

Вона додала, що загалом у цій школі за три роки реалізовано проєктів Громадського бюджету на загальну суму 7,8 млн грн: окрім бібліотечного хабу у 2021-му, в минулі роки відремонтовано та переобладнано шкільну їдальню, кабінет інформатики, закуплено сучасне обладнання для актової зали тощо.

«Громадський бюджет дає можливість шкільним колективам за підтримки громади втілити свої ідеї. Уже є низка громадських спільнот, об’єднаних освітянами, які щорічно виграють та успішно реалізують свої проєкти. Найбільш активні – освітянські громади Дарницького, Дніпровського та Оболонського районів», –зауважила Олена Фіданян.

Нагадаємо, що Громадський бюджет – один із інструментів місцевої демократії, який столиця впровадила 5 років тому в рамках системи смарт сіті.

Більше фото



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.