КМДА Київська міська державна адміністрація


13 січня 2022

Стартував І етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WORLDSKILLSUKRAINE» за компетенцією «Обслуговування важкої техніки»

 13 січня 2022 року стартував І етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності "WorldSkills Ukraine" за компетенцією  «Обслуговування важкої техніки» на базі Міжрегіонального вищого професійного училища автомобільного транспорту та будівельної механізації.

Серед 12 учасників - здобувачі освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти Києва, студенти Національного транспортного університету та Київського національного університету будівництва і архітектури.

Конкурс включає завдання зі знань та умінь з діагностування, дефектування, регулювання, ремонту компонентів та систем дорожньо-будівельної, промислової та іншої важкої техніки. Конкурсантам необхідно виконати дії за модулями:

Модуль «А» - теоретичний тест щодо будови і функціонування систем машин (силової, ходової, електричної та інших).

Модуль «В» - скласти діючу модель електричної системи згідно з наданою принциповою схемою.

Модуль «С» - виконати точні виміри, дефектування компонентів та необхідні налаштування, регулювання на наданих агрегатах та компонентах.

Модуль «D» - провести розборку/зборку на масляному насосі постійного потоку (шестеренного типу агрегату).

Оцінювання конкурсних робіт проводить експертна група та журі у складі керівника СТО «Volvo Україна»; начальника відділу сервісу ТОВ «Сканія Україна»; головного інженера Комунального підприємства «Шляхоексплуатаційне управління»; менеджера з розвитку бізнесу ТОВ «УЕС – Київ»; викладача Національного транспортного університету.

Офіційним спонсором виступило ТОВ "ЕТС" - офіційний дилер Volvo Construction Equipment в Україні.

Конкурс – це старт для професійного удосконалення талановитої, перспективної учнівської та студентської молоді України.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.