КМДА Київська міська державна адміністрація


17 січня 2022

До Всесвітнього дня юного винахідника: винахідництво наймолодших – ВундерМАНи Київської МАН

Сьогодні, 17 січня, міжнародна освітньо-наукова спільнота відзначає Всесвітній день юного винахідника. Це свято, без перебільшення, можна вважати професійним святом МАНівців. Київська МАН щиро вітає своїх вихованців, які рік-у-рік демонструють свою неперевершену жагу до пошуку нових ідей та розробки амбіційних проєктів.

Кожного року сотні МАНівців стають переможцями міжнародних та всеукраїнських змагань, отримують патенти на свої винаходи, стають студентами найкращих закладів вищої освіти. Лише за останній навчальний рік (2020-2021) клуб юних переможців-міжнародників поповнився ще 15-ма новими членами, що вибороли загалом 35 призових місць на найпрестижніших світових конкурсах науково-технічної творчості молоді. 29 МАНівців столиці стали лауреатами стипендії Президента України.

Вже 75 років Київська МАН сприяє розвитку, самореалізації та самовизначенню юних киян. У Київській МАН молодь набуває компетенцій дослідницької та винахідницької діяльності, які допомагають у пошуку відповідей на найцікавіші та найскладніші питання всесвіту. Чому це важливо? Бо важливим є не лише надати нашим дітям великих знань, а й навчити їх застосувати ці знання для реалізації власних мрій та задумів. І чим раніше дитина долучається до практично-експериментальної складової освіти, тим більше шансів в неї знайти себе: спробувати різні наукові та технічні напрямки та обрати той, що максимально відповідає власним природнім нахилам.

З нагоди Всесвітнього дня юного винахідника Київська МАН презентує нову сучасну модель ефективного поєднання шкільної програми та технічного розвитку дітей – ВундерМАНи, яка розрахована на молодший шкільний вік (від 6 років): https://bit.ly/3rsdqYg 

ВундерМАНи - це поєднання досвіду Школи юного науковця, яка вже багато років діє в Київській МАН, та сучасних підходів STEАM-освіти. Інтерактивне навчання з провідними викладачами дозволить вашій дитині втамувати природнє бажання пізнавати нове, відчути смак задоволення від процесу пізнання та здобутих результатів. Маленькі ВундерМАНи обов’язково стануть у майбутньому інтелектуально розвиненими особистостями, а хтось із них, можливо, тим винахідником, який принесе винахідницьку славу Україні!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.