Головна  →  Новини  →  14 квітня 2022

Освітній процесв умовах воєнного стану у закладах професійної (професійно-технічної) освіти

У закладах професійної (професійно-технічної) освіти столиці з 28 березня 2022 року відновлено освітній процес у дистанційній формі, що є найбільш безпечною для його учасників, відповідно до рекомендацій Міністерства освіти і науки та Департаменту освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Для уникнення перевантаження учасників освітнього процесу здійснено коригування робочих навчальних планів за професіями та освітніх програм з навчальних предметів: і загальноосвітніх, і професійно-теоретичної та професійно-практичної підготовок. Навчальний матеріал ущільнено для застосування самостійної навчальної діяльності учнів з використанням технологій синхронного/асинхронного дистанційного навчання.

У Київському центрі професійно-технічної освіти педагогічні працівники використовують різні освітні електронні платформи, заняття проводять через Zoom чи  Google Meet, завдання надсилаються на електронну пошту або Viber. Під час проведення онлайн-занять надається перевага пошуковим та творчим методам роботи, здобувачі залучаються до активної праці, зосереджуючись на отриманні знань.

Разом з тим,  зі здобувачами освіти працюють практичні психологи, які проводять заходи аби дати змогу знизити рівень стресу, впоратися з емоційним навантаженням та поліпшити психічний стан.

Перейти до спискуВерсiя для друку