КМДА Київська міська державна адміністрація


18 квітня 2022

Відновлено проведення атестаційної експертизи у окремих закладах професійної (професійно-технічної) освіти

У закладах професійної (професійно-технічної) освіти Києва у зв’язку із відновленням освітнього процесу продовжено проведення атестаційної експертизи з робітничих професій у 2021-2022 навчальному році.

Здійснено організаційні заходи щодо проведення комплексних кваліфікаційних завдань з професійно-теоретичної та професійно-практичної підготовок на завершальному етапі атестаційної експертизи відповідно до наказів Департаменту освіти і науки від 25.10.2021 № 164, від 08.12.2021 № 193 .

Здобувачі освіти склали тестові завдання в онлайн-форматі з використанням технологій дистанційного навчання на платформах сайтів закладів освіти з професій: 

«Машиніст землерийно-будівельних машин» у державному навчальному закладі «Міжрегіональне вище професійне  училище автомобільного транспорту та будівельної механізації»

«Провідник пасажирського вагона» - у Київському вищому професійному училищі залізничного транспорту імені В.С. Кудряшова.

Комплекні кваліфікаційні завдання з професійно-теоретичної підготовки складались з 240 питань, які були розділені на три варіанти. Кожен випускник мав змогу вибрати один варіант, який містить 80 обов`язкових питань.

Комплексні кваліфікаційні завдання для професійно-практичної підготовки складались з 30 варіантів, при виконанні яких учні показали свої практичні вміння з професійу вигляді вирішення ситуативних завдань.  

Атестований заклад професійної (професійно-технічної) освіти набуває права видачі документа про професійно-технічну освіту державного зразка, що є важливим для України у такий нелегкий час. Це дасть змогу забезпечити відбудову України шляхом наповнення ринку кваліфікованими робітниками.

 

 

 

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.