КМДА Київська міська державна адміністрація


24 травня 2022

Фаховий тиждень будівельних професій у Київському вищому професійному училищі будівництва і дизайну

Для здобувачів освіти Київського вищого професійного училища будівництва і дизайну проведено фаховий тиждень будівельних професій: «Маляр, реставратор декоративно-художніх фарбувань», «Електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж, електромонтажник  силових мереж та електроустаткування», «Оформлювач вітрин, будівель і споруд» в онлайн режимі.

Відбулись:

  • лекції «Нанотехнології та наноматеріали в будівництві», «Енергія сонця в нашому житті», де учасники розширили свої знання з таких питань як нанотехнології та наноматеріали в будівництві, дізналися роботу сонячних батарей;
  • пізнавальний семінар «Біоніка в архітектурі» ознайомив із архітектурними шедеврами південно-східної України та поняттям «біоніки»;
  • вікторина «Охорона праці на робочому місці будівельника»;
  • відкритий урок виробничого навчання «Підготовка бетонної поверхні під подальше опорядження»;
  • творчі майстер-класи «Витинанки. Гілочка калини», «Таємниця вишиванки моєї України», «Вітражний розпис», «Художньо-оформлюючі технології», «Декоративне оздоблення поверхонь». Тут учні власними руками виконали витинанку, оформили паперову вишиванку та намалювали фрагмент петриківського розпису.

Навички, які здобувачі освіти отримали під час проведення тижня, допоможуть дотримуватися порядку виконання технологічних операцій з підготовки поверхонь, декоративного розпису та оформлення стін.

Основною метою тижня є підвищення мотивації здобувачів освіти до обраних професій, спонукання їх до командної та творчої праці, формування професійних навиків та знань, урізноманітнення форм та методів навчальної діяльності здобувачів освіти.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.