КМДА Київська міська державна адміністрація


23 червня 2022

Державна кваліфікаційна атестація в умовах воєнного стану у закладах професійної (професійно-технічної) освіти

У закладах професійної (професійно-технічної) освіти 2021/2022 навчальний рік завершується проведенням державної кваліфікаційної атестації, комісії якої очолюють представники підприємств-замовників кадрів та ключових стейкхолдерів. Атестація відбувається у змішаному форматі за допомогою технологій дистанційного навчання серед випускників, які тимчасово знаходяться в регіонах України та за кордоном.

У Київському професійному коледжі з посиленою військовою та фізичною підготовкою здобувачі освіти за професією “Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів; Водій (категорія В,С)” захистили дипломні роботи за участі соціального партнера ПП “Боллід”.

У Київському вищому професійному училищі будівництва і архітектури з професії "Муляр; монтажник з монтажу сталевих та залізобетонних конструкцій; електрозварник ручного зварювання" представники з ТОВ «Партнер Констракшин Груп» оцінили рівень підготовки випускників, проаналізували підсумки навчальних досягнень здобувачів освіти за весь період навчання.

У Київському вищому професійному училищі водного транспорту Державна кваліфікаційна комісія присвоїла випускникам кваліфікацію моторист (машиніст) першого класу та стерновий (керманич). Традиційно заклад освіти видав Альманах творчих (дипломних) робіт випускників навчальних років.

У Навчально-науковому центрі професійно-технічної освіти Національної академії педагогічних наук України атестація відбулась у два етапи з професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів», де здобувачі освіти навчались за дуальною формою.

Перший етап - проведення тестування щодо оцінювання знань з професійно-теоретичної підготовки на персональному сайті викладача спеціальної технології за регламентованим часом. Другий етап - захист пробних кваліфікаційних робіт з використанням програмного забезпечення Meet.

Отриманий рівень знань і умінь випускників закладів освіти стане надійною основою для вдалого старту на шляху побудови успішної кар’єри.

 

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.