КМДА Київська міська державна адміністрація


16 вересня 2022

Перше соціальне кафе столиці, працівниками якого є випускники з особливими освітніми потребами Центру професійної освіти технологій та дизайну

На території торговельного центру METRO Почайна (Київ) відкрилося перше в Києві соціальне кафе-пекарня Sunshine Café, працівниками якого є молодь із синдромом Дауна та іншими інтелектуальними порушеннями, в тому числі випускники 2022 року Державного навчального закладу «Центр професійної освіти технологій та дизайну м. Києва».

На церемонію відкриття кафе були запрошені майстри виробничого навчання Центру, під керівництвом яких здобувачі освіти опановували кухарське мистецтво.

Основні напрямки роботи соціального кафе-пекарні – піца та хліб. В меню кафе представлено 14 видів піци, крім запропонованих напоїв та закусок.

Ще однією особливістю закладу є відкрита кухня: у режимі реального часу клієнти можуть бачити весь процес приготування страв.

Частину хліба, що випікає команда, безкоштовно передається малозабезпеченим верствам населення, а також  Територіальній обороні та Збройним Силам України.

Заклад працює  для клієнтів кафе, гостей та співробітників торговельного центру METRO, а також у форматі онлайн доставки.

Вітаємо! Бажаємо кар’єрного зростання, нових професійних досягнень та креативних ідей у непростих умовах сьогодення!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.