КМДА Київська міська державна адміністрація


16 вересня 2022

Відкриття навчально-виробничої майстерні зварювальних та слюсарних професій у Київському професійному коледжі з посиленою військовою та фізичною підготовкою

Сьогодні у Київському професійному коледжі з посиленою військовою та фізичною підготовкою відкрито модернізовану навчально-виробничу майстерню зварювальних та слюсарних професій для підготовки кваліфікованих робітників за інтегрованою професією «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів;  Електрозварник ручного зварювання».

Здійснено поточний ремонт усіх дільниць у приміщенні майстерні: зварювальної, слюсарної, інструментальної, у роздягальні та кабінеті для проведення інструктажів. Замінено і осучаснено систему опалення, водопостачання, електрощитової та електромережі.

Для виконання навчально-виробничих робіт за професією придбано сучасне зварювальне обладнання виробника TESLA (зварювальні напівавтоматичні апарати,  апарати аргоно-дугового зварювання та плазмового різання); спецодяг для індивідуального захисту та первинний  інструмент.

Підготовлено 5 робочих місць електрозварника на два пости за індивідуальним замовленням та 1 односторонній зварювальний пост.  Придбано та встановлено в приміщенні майстерні  підіймач для автомобільних засобів фірми «Launch». Всього виконано робіт на загальну суму біля 500 тис. грн.

Зварник - професія на ринку праці затребувана, відповідальна, майже віртуозна. Зварювальні роботи проводяться на будь-якому виробництві: у машинобудуванні, верстатобудуванні, металургії, житлово-комунальному господарстві, автобудуванні, суднобудуванні. Від якості роботи зварника залежить експлуатаційний термін техніки. За рахунок зварювання можна міцно і надійно з’єднати не тільки нові елементи виробів, але й відремонтувати старі.

У закладі освіти приділяється значна увага підготовці електрозварників ручного зварювання,  вживаються заходи щодо популяризації професії серед молоді.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.