КМДА Київська міська державна адміністрація


22 вересня 2022

Про вихованця Київської МАН сьогодні говорить весь світ

Про вихованця Київської МАН сьогодні говорить весь світ

Випускник відділення технічних наук Київської МАН та Політехнічного ліцею КПІ, а сьогодні студент ПФ НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського» спеціальності «Автоматизація та компютерно-інтегровані технології», лауреат премії Київського міського голови за особливі досягнення молоді у розбудові столиці України – міста-героя Києва Ігор Клименко став найкращим студентом світу за версією Global Student Prize та отримав нагороду на зустрічі Clinton Global Initiative під час тижня Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку! На цю новину відреагували в різних кінцях світу, й Ігоря вітають не лише українці, а й британці, італійці, американці, фіни, німці, всіх неможливо перерахувати!

Свою премію у 100 000 доларів Ігор планує спрямувати на організацію виробництва для ЗСУ квадрокоптера-міношукача, який розроблений ним  під керівництвом завідувача наукової лабораторії кріогенної техніки Фізико-математичного факультету КПІ ім. Ігоря Сікорського, викладача Політехнічного ліцею КПІ, заслуженого вчителя України Олега Володимировича Козленка.  В інтерв’ю виданню  Evening Standard він сказав: «Я планую використати більшу частину грошей на виробництво свого пристрою. Я також хотів би використати частину цього призу на допомогу іншим українським студентам продовжувати свою освіту.

Я мрію, щоб Україна виросла. Ми вже рухаємося вперед і попри війну маємо свій впевнений голос на світовій арені. Україна – сильний гравець і в науковій, і у військовій сферах. Свій внесок у перемогу вбачаю у розмінуванні територій своєї країни. І цю справу хочу започаткувати не за кордоном, а саме на рідній землі. Ми маємо відбудувати Україну. І вона досягне неймовірних вершин уже в найближчі роки».

Київська Мала академія наук пишається своїм вихованцем! Ми вітаємо Ігоря Клименка, його батьків та наукового керівника з такою яскравою та такою заслуженою нагородою! Бажаємо Ігорю реалізації його планів та успіху!

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.