КМДА Київська міська державна адміністрація


21 листопада 2022

Безпека - як тренд для учасників освітнього процесу закладів професійної (професійно-технічної) освіти

У складний період воєнного часу продовжується інформаційно-роз’яснювальна робота в закладах професійної (професійно-технічної)освіти.

У Київському вищому професійному училищі деревообробки працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій Голосіївського району міста Києва спільно з управлінням патрульної поліції провели з учасниками освітнього процесу єдиний урок безпеки. Перед проведенням заходу пролунала сирена повітряної тривоги, тому місцем проведення уроку стало тимчасове укриття закладу освіти.

Рятувальники нагадали про елементарні правила пожежної безпеки, правила користування вогнегасником та алгоритм дії при виявленні підозрілих та вогненебезпечних предметів. Працівники поліції розповіли про дотримання правил безпеки під час слідування до закладу освіти та по дорозі додому. Окрема увага була приділена інформації про порядок дій після сигналу повітряної тривоги.

У Київському вищому професійному училищі технологій та дизайну одягу представники благодійного фонду “Захист України”, підрозділу Збройних сил України та Управління у справах молоді та спорту Деснянської районної державної адміністрації у м. Києві провели тренінг з надання домедичної допомоги при масивній зовнішній кровотечі, раптовій зупинці кровообігу із застосуванням на місці події найпростіших засобів при різних життєвозагрожуючих станах до прибуття медичного працівника. Учні активно переймали досвід і самостійно вчились накладати турнікети в разі виникнення кровотечі.

Отримана від компетентних осіб інформація стане в нагоді у надзвичайній ситуації, а правильні дії можуть зберегти здоров’я та життя. 

У Державному навчальному закладі «Центр професійної освіти інформаційних технологій, поліграфії та дизайну м. Києва» керівником декоративно-прикладного мистецтва «ФЕШН СТАЙЛ» було розроблено та  виготовлено світловідбиваючі елементи задля безпеки учасників освітнього процесу. Адже світловідбивачі  - нині обов’язкові атрибути на одязі, сумках або рюкзаках, які треба кріпити на рухомих частинах тілах.

Щоб стати помітнішим та убезпечити себе:

- одягайте світлий одяг;

-  носіть флікери (світловідбивачі): стрічки, браслети, наліпки, жилети або навіть рефлективний одяг;

-  встановіть  світловідбивальні елементи на власний одяг та одяг своїх дітей.

Пам’ятайте! У нинішніх погодних умовах та пошкодженої енергетичної інфраструктури України через недостатність чи навіть повну відсутність освітлення вулиць світловідбивачів багато не буває: чим їх більше, тим краще.

Фото



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.