КМДА Київська міська державна адміністрація


20 січня 2023

Історичний квест «Об’єднаймо Україну» до Дня Соборності України серед здобувачів освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти

Ідея соборності завжди була наріжною й актуальною для українців. Від другої половини ХІХ століття українська політична єдність стала одним із провідних мотивів декларацій та діяльності національного руху.

До Дня Соборності України у закладах професійної (професійно-технічної) освітирозпочато проведення Історичного квесту «Об’єднаємо Україну». серед здобувачів освіти першого курсу закладів професійної (професійно-технічної) освіти м. Києва.

 Мета квесту - поглиблення знань з історії, українських традицій, духовного багатства України; сприяння формуванню національної свідомості; вихованню почуття патріотичного ставлення до історичного минулого та сьогодення нашої держави.

У Київському професійному ліцеї транспорту та Київському регіональному вищому професійному училищі будівництва відбувся І етап квест-гри, умовами якого передбачено виконання учасниками та учасницями завдань інтелектуального, творчого характерів та завдань на швидкість, вправність, креативність.

Здобувачі та здобувачки освіти мали змогу випробувати себе і перевірити свої знання з історії, згадати українські традиції, долучитися до духовних скарбів України на станціях квесту: «Соборна», «Видатні українці», «Географічна», «Співоча», «Святкова», «Асоціація», «Творча», «Мовно-літературна», «Історична», «Танцювальна».



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.