КМДА Київська міська державна адміністрація


13 березня 2023

Зустріч учасників Всеукраїнської конференції «Роль центрів кар’єри у професійній освіті: наші спільні здобутки» у Київському професійному коледжі з посиленою військовою та фізичною підготовкою

У Київському професійному коледжі з посиленою військовою та фізичною підготовкою  відбулася зустріч учасників  Всеукраїнської конференції «Роль центрів кар’єри у професійній освіті: наші спільні здобутки»  за результатами проєкту «EU4Skills: Підтримка кар’єрного  консультування закладами професійної (професійно-технічної) освіти».

            До коледжу завітали учасники конференції - співробітники центрів розвитку кар’єри ЗП(ПТ)О, освітяни, роботодавці.

Головна мета візиту - ознайомитися з роботою створеного в закладі освіти Центру планування кар’єри. Представлено алгоритм побудови перспективної професійної траєкторії для кожного відвідувача та розвинену систему кар’єрного супроводу здобувачів освіти й випускників. Під час візиту гості мали можливість ширше дізнатися про напрями професійної підготовки, що заклад пропонує абітурієнтам, побачити сучасне безпечне та безбар’єрне середовище коледжу, зокрема матеріально-технічну базу навчальних кабінетів, майстерень, лабораторій, навчально-практичний центр відновлювальної енергетики та кваліфікаційний центр, що діють як структурні підрозділи.

            Центр планування кар’єри створений у грудні 2022 року. Консультантами Центру розгорнуто інформування в соціальних мережах, створено сторінку на сайті закладу освіти, форми зворотного зв’язку зі здобувачами освіти/випускниками та абітурієнтами. Центр проводить опитування серед здобувачів освіти та випускників (вікова категорія 16-18 років)  з метою діагностування різних аспектів вибору професії та пошуку роботи:

  • розуміння рівня вмотиваваності та професійного самовизначення;
  • постановки цілей та складання алгоритму їх досягнення;
  • розуміння потреб та проблем сучасної молоді, що виникають у процесі пошуку роботи тощо.

Основними функціями Центру планування кар’єри є:

ІНФОРМУВАННЯ здобувачів освіти/випускників про роботодавців, наявні вакансії,  привабливі програми проходження практики/ стажування через організацію та проведення масових заходів (ярмарки вакансій, презентації, виставок, тренінгів та ін.) або зустрічей з фахівцями, а також через Інтернет-ресурси тощо.

КОНСУЛЬТУВАННЯ про зустрічі з представниками компаній/організацій, допомога при складанні резюме, рекомендації щодо пошуку робочого місця та проходження співбесіди, проведення кар’єрних консультації, створення кар’єрограми тощо.

НАВЧАННЯ - тренінги та майстер-класи, що допомагають зрозуміти молоді свої сильні сторони та розвинути затребувані на ринку праці ключові навички, побудова стратегії пошуку роботи.

СПРИЯННЯ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЮ: взаємодія з роботодавцями, закладами фахової передвищої та вищої освіти, державними установами та службами у сфері працевлаштування, соціальної та молодіжної політики, створення рекрут баз даних.

ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТА - ознайомлення з професіями та сучасними тенденціями на ринку праці, проведення профтестування/діагностування для професійного самовизначення; формування вміння зіставляти свої здібності з вимогами щодо набуття конкретної професії, складати на цій основі реальний план оволодіння відповідними навичками.

 

Соціальні мережі закладу освіти:  https://t.me/cpk_kpkpvfp

http://instagram.com/kpkpvfp_center.career

http://facebook.com/kpkpvfp.center.career



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.