КМДА Київська міська державна адміністрація


23 травня 2023

Завершився І (районний) етап Всеукраїнської військово-патріотичної дитячо-юнацької гри "Сокіл" ("Джура") у Деснянському районі

Національно-патріотичне та військово-спортивне виховання учнівської молоді на основі історичних та військових традицій Українського козацтва є одним із пріоритетних завдань сучасної освіти.

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») є важливою складовою системи національно-патріотичного виховання, мета якої плекати нову генерацію українців, лицарів захисту української держави.

У травні 2023 року завершився районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), у якій взяли участь команди середньої та старшої вікової групи 40 закладів освіти Деснянського району.

Юні джури мали можливість показати свої знання та навички у шести змагальних комплексах: «Ватра», «Відун», «Мінна безпека», «Вогнева підготовка», «Бівак», «Рятівник».

Під час гри учасники демонстрували свої знання з історії України, як правильно діяти з вибухонебезпечними предметами, навички швидко без допомоги дорослого встановити намет, надати домедичну допомогу та транспортувати пораненого побратима у безпечне місце.

На локації «Вогнева підготовка» дівчата на рівні з хлопцями вправно збирали та розбирали навчальний автомат АКМ, споряджали магазин патронами, а також давали відповідь на теоретичні питання з будови навчального автомату (АКМ) та призначення його основних частин та механізмів.

Під час гри команди взяли участь у чотирьох майстер-класах: «В’язання вузлів», «Тактична підготовка», «Метання гранати» та «Мінна безпека».

Управління освіти Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації дякує всім учасникам та керівникам команд за чудову підготовку до змагань, а командам-переможцям гарного виступу на міському етапі.

Результати участі команд попереду

Разом до ПЕРЕМОГИ

 ФОТО

Джерело: Управління освіти Деснянської РДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.