КМДА Київська міська державна адміністрація


30 січня 2015

Відкриття меморіальних дошок на честь вшанування пам’яті про героїв антитерористичної операції на сході України

Відкриття меморіальних дошок на честь вшанування пам’яті про героїв антитерористичної операції на сході України

Я вже прожив своє життя на світі цім…

Я вже прожив... Тепер земля мій вічний дім.

Недолюбив... Курличуть тужно журавлі...

Герої в пам’яті живі! І я ожив!

 

29 січня 2015 року, у День памяті Героїв Крут, у середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 103 м. Києва та середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 258 м. Києва відбулися урочисті заходи з відкриття меморіальних дошок на честь вшанування пам’яті про випускників цих навчальних закладів, героїв антитерористичної операції на сході України, старшини розвідки 90-ої аеромобільної бригади – Петрученка Миколи Вікторовича та солдата Національної гвардії України – Звінника Олександра Івановича.

В урочистостях взяли участь депутати Верховної Ради України Чумак Віктор Васильович та Супруненко Олександр Іванович, депутати Київської міської ради Горбунов Ярослав Володимирович, голова Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, Міщенко Олександр Григорович, громадський діяч Тесленко Павло Петрович,військовий комісар Дніпровського районного в місті Києві військового комісаріату, полковник Орел Олег Васильович, начальник управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Іваніна Наталія Василівна, батьки та найближчі рідні загиблих героїв, мати Олесандра – Звінник Наталія Олександрівна та його батько – Звінник Іван Іванович, донька Миколи – Яна Петрученко, товариші по службі та співробітники, друзі та однокласники, учнівська, педагогічна та батьківська громадскість навчальних закладів.

Зранку четверга цей урочистий захід розпочався на ґанку середньої загальноосвітньої школи № 258, що по вулиці Шалетт, 1-А. Під охороною почесного караулу було відкрито меморіальну дошку на честь Олександра Звінника, яку освятив отець Павло.

Олександр Звінник героїчно віддав своє життя заради мирного неба над нашими головами. Саме такі люди достойні вічної пам’яті про них. Йому було лише 23 роки…

На початку 2014 року записався до лав Національної гвардії України. 24 серпня 2014 року брав участь у параді військової техніки, присвяченому 23-ій річниці Незалежності України та був нагороджений орденом «За участь в параді військ до Дня Незалежності», а 25 серпня відправився у зону проведення антитерористичної операції, де 5 вересня 2014 року загинув під смт. Тельмановим, рятуючи поранених.  

Звінник Олександр Іванович посмертно нагороджений відзнакою Президента України – хрестом «За мужність ІІІ ступеня».

Близько опівдня мешканці мікрорайону «ДВРЗ» стали учасниками мітингу на подвір’ї середньої загальноосвітньої школи № 103, по вулиці Алма-Атинській, 89, що був присвячений відкриттю меморіальної дошки на честь Петрученка Миколи Вікторовича.

36-річний старшина Микола Петрученко служив десантником 90-го окремого десантного батальйону «Житомир» у складі 95-ї окремої аеромобільної бригади         (м. Житомир). Він героїчно загинув 08 грудня 2014 року у с. Піски біля Донецька, прикриваючи «кіборгів» у тамтешньому аеропорті.

Близькі друзі Миколи Петрученка відкрили меморіальну дошку, котру освятив отець Олексій.

Кожен із них був справжнім сином свого народу, палким патріотом і безстрашним чоловіком, який у цей важкий для всіх нас час віддав своє молоде життя за єдину та незалежну Українську державу.

Ми будемо їх пам’ятати  вічно!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.