КМДА Київська міська державна адміністрація


3 лютого 2015

В Політехнічному ліцеї НТУУ «КПІ» відбувся урочистий запуск проекту «Енергоефективні школи»

В Політехнічному ліцеї НТУУ «КПІ» відбувся урочистий запуск  проекту «Енергоефективні школи»

В Політехнічному ліцеї НТУУ «КПІ» Солом’янського району 18.12.2014 відбувся урочистий запуск проекту.

Метою цього проекту є поліпшення рівня знань населення про збереження енергії та поступова зміна поведінки споживачів у бік раціонального використання електричної та теплової енергії і вживання енергозберігаючих заходів, скорочення витрат теплової та електричної енергії школами.

Вирішенню багатьох енергетичних проблем сприяє проведення активної енергозберігаючої політики у всіх галузях народного господарства. Учні Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ» щороку беруть участь в різних науково-дослідних проектах, пов’язаних з енергозбереженням, в тому числі міжнародних, деякі ліцеїсти вже мають патенти на корисну модель. Тому колектив ліцею вирішив долучитись до Всеукраїнського проекту «Енергоефективні школи».

До реалізації проекту долучився Інститут енергозбереження та енергоменеджменту НТУУ «КПІ». Для учнів 9-11 класів ліцею заплановані заняття на базі ІЕЕ, підготовка науково-дослідницьких робіт.

Особливістю урочистого запуску проекту було те, що це відбулось на території ІЕЕ. Для ліцеїстів проведена екскурсія лабораторіями інституту, де вони мали можливість дізнатись про актуальні проблеми, які стосуються енергозбереження та шляхи їх подолання, поспілкуватись з фахівцями.

Під час запуску проекту ліцеїсти 11-х класів продемонстрували свої наукові дослідження та актуальність своїх винаходів для сучасного життя. Молодші учні  також долучились до роботи в проекті. Вони представили на конкурс відеоролик соціальної реклами, малюнки енергозберігаючої тематики та інсценували до чого призводить необережне поводження з електроприладами.

На нашу думку, це дуже вдалий початок проекту, але ще багато цікавих ідей залишилося в арсеналі ліцеїстів. Тема енергозбереження не втрачає своєї актуальності, тому зрозуміле бажання ліцеїстів послабити енергозалежність країни, долучитись до економії енергоресурсів та допомоги в ресурсозбереженні.

Успіхів і перемог на цьому конкурсі нашому ліцею.

 

Ю.Киричков

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.