КМДА Київська міська державна адміністрація


30 червня 2015

Закриття зміни у пришкільних таборах Шевченківського району

Закриття зміни у пришкільних таборах Шевченківського району

У Шевченківському районі міста Києва відбулося урочисте закриття дитячих таборів відпочинку з денним перебуванням на базі навчальних закладів: школи І-ІІІ ступенів № 27, спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 28, школи І-ІІІ ступенів № 70, спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 97 ім. О.Теліги, гімназії № 172 «Нивки», школи І-ІІІ ступенів № 175 ім. В. Марченка, де відпочило 444 дитини, з них 17 дітей, які отримали відпочинок на безоплатній основі.

Вихованці дитячих таборів не лише весело, а й корисно проводили час, зокрема, у таборах пройшла виставка дитячих робіт до Дня охорони навколишнього середовища. Також учні побували на екскурсії в пожежній частині № 9 (пр. Перемоги 69/1), де познайомились з процесом виїзду пожежників на виклик, будовою пожежного автомобілю та особливостями тренування пожежників. Кожний бажаючий міг відчути себе справжнім пожежником, надягнувши захисний шолом.

До Дня  працівника  текстильної і легкої промисловості відбувся «Парад мод», де вихованцями були представлені моделі суконь та чоловічих костюмів, створених із підручних матеріалів.

Відбулась інсценізація українських народних казок «Колобок», «Лисиця та Журавель», «Коза-Дереза», «Рукавичка».

Чимало уваги приділялося й оздоровленню дітей – різноманітним спортивним змаганням та активним іграм на свіжому повітрі!


 

Завершення табірної зміни в пришкільних таборах  з денним перебуанням СЗШ №27, гімназії №172 «Нивки»,  СЗШ №175, яке відбулося 24 травня 2015 року в Будинку дитячої творчості на «Нивках»

З 03 червня по 26 червня 2015 року в Будинку дитячої творчості Шевченківського району м. Києва працювали гуртки для пришкільних таборів з денним перебуванням  СЗШ №27, гімназії №172 «Нивки», СЗШ №175. Радо відвідували гуртки вихованці таборів  і на базі шкіл, адже вели їх досвідчені педагоги БДТ, які вчили малечу творити прекрасне своїми руками.  Відвідуючи гуртки в Будинку дитячої творчості та на базі шкіл, діти  навчаючись, з користю проводили свій час,  в гуртках образотворчого мистецтва: «Дивограй», «Едюд», «Візерунки», вони робили свої перші мазки акварелю, в гуртку «Орігамі-плюс» займалися технікою паперопластики, в Зразкових художніх колетивах творчих об’єднаннях «Світлиця» та «Калейдоскоп майстерності» вчилися робити аплікації, вишивати бісером; виготовляти сувеніри в гуртках «Фантазія», «Райдуга», «Мистецтво мого народу», співати та танцювати в Зразковому художньому колективі Театрі танцю «Київські барви» та вокальному гуртку «Домінанта».

А розпочали роботу пришкільні табори з денним перебуванням  урочистим відкриттям табірної зміни. Під час якої вітали дітлахів творчі колективи Будинку дитячої творчості та була проведена розважально-ігрова програма. Ось так чудово і весело розпорчалася табірна зміна та літні канікули.

Протягом роботи таборів, діти мали змогу взяти участь у конкурсі малюнку «Київ очима дітей», який організували та провели Будинок дитячої творчості та ініціативна група громадської організації «Самопоміч».

Кожного дня після занять в гуртках для дітей проводилися розважально-ігрові програми, які підготували хореографи Нюкіна Г.А., Мазінова М.Ю., педагог-організатор Качуровська І.В., методист Юрченко Н.О.

А 24 червня 2015 року всі діти, вихователі таборів та педагоги БДТ зібралися на урочисте закриття табірної зміни. Під час якого малеча грала, танцювала, співала разом з клоунами та ведучими програми: педагогами БДТ А.Нюкіною, М.Мазіновою та Н.Юрченко. Свято вдалося на славу! Адже діти під час перебування в таборі отримали нові знання, навчилися малювати, співати, танцювати, робити поробки, а кращі з кращих, хто брав участь у конкурсі малюнку «Київ очима дітей» отримали чудові подарунки від організаторів конкурсу директора Будинку дитичої творчості Шевченківського району м. Києва Манчак Л.Л. та керівника ініціативної групи громадського  об’єднання «Самопоміч» в  Шевченківському районі м.Києва  Дзиганської В.С.

Отже літні канікули розпочалися чудово, діти в пришкільних таборах добре відпочили, пізнали багато нового,  попереду їх чекають нові пригоди та забави, а у вересні їх всіх радо зустрінуть педагоги  Будинку дитячої творчості на Нивках у своїх гуртках.

                                                                                                                                                                                                                                  



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.