Головна  →  Новини районів  →  28 серпня 2015

Відбувся Форум педагогічних ідей керівників навчальних закладів Дніпровського району «Всім серцем любіть Україну свою, - і вічні ми будемо з нею…»

Відбувся Форум педагогічних ідей керівників навчальних закладів Дніпровського району «Всім серцем любіть Україну свою, - і вічні ми будемо з нею…»

Традиційно в рамках серпневих заходів освітяни Києва та України  підводять підсумки попереднього навчального року та окреслюють вектори руху, стратегії розвитку на наступний.

До початку нового навчального року залишаються лічені дні, тож педагогічна спільнота Дніпровського району, підсумовуючи минулі здобутки, згуртувалася до осягнення нових освітньо-виховних завдань.

У заміському  відпочинковому комплексі «Джерело», де діловий комфорт, а також чудові позаміські ландшафт і краєвиди надихали до творчого піднесення та дружнього спілкування відбувся Форум педагогічних ідей керівників навчальних закладів Дніпровського району «Всім серцем любіть Україну свою, - і вічні ми будемо з нею…».

Напередодні Дня знань разом з освітянами в обговоренні питання національно-патріотичного виховання дошкільнят та учнів загальноосвітніх навчальних закладів Дніпровського району взяли участь голова Дніпровської районної в місті Києві державної адміністраціїЯрослав Горбунов, заступник голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністраціїАлла Загородня.

Наталія Іваніна запевнила керівництво Дніпровського району, що впродовж літа всі освітянські заклади ретельно готувалися до нового навчального року й готові до нього.

За свідому громадянську позицію, за величезну підтримку і добрі справи для рідної школи, результативну співпрацю у покращенні умов навчання і виховання школярів та високий рівень підготовки навчального закладу до нового 2015-2016 навчального року подяками голови та грамотами управління освіти нагороджено педагогічні колективи та батьківські громади закладів освіти району.

«Так, попри економічну скруту, – наголосив очільник Дніпровської районної влади Ярослав Горбунов, – саме цього року ми суттєво наростили матеріальну допомогу закладам освіти, що дозволило повсюдно провести ремонти і навіть капітальні реконструкції, що є зразковими в цілій країні. Отже, - підсумував Ярослав Горбунов, - разом ми рухаємося вперед – і так тримати!»

Заступник районного голови Алла Загородня доповнила, що вважає освіту районну найкращої в місті Києві, яку любить, за яку постійно переживає й дбає.

Учасники форуму передивилися змістовний і яскравий відеоролик про районну освітянську галузь – а це 141 навчально-виховний заклад, понад 45 тисяч учнів і вихованців і понад 4 тисячі педагогічних працівників – та її здобутки. А вони є, бо виховні та освітянські установи Дніпровського району широко відомі й за межами Києва.

Триває й модернізація його потенціалу: коли по всьому місту Києву цього року капітально оновлено загалом 4 загальноосвітніх заклади, то два з них – школи №128 і 141 – саме в Дніпровському районі. І коли до нового навчального року в Києві відкривається три нових дитячих садочка, то один із них – також у нашому районі: №522. Усіх їх незабаром відвідають перші особи держави та столиці.

Продовжуючи робочу частину Форуму, Ірина Лапіка, начальник відділу з питань виховної роботи районного  управління освіти, розповіла про вже започатковані та нові проекти виховних програм, зокрема, національно-патріотичного спрямування: «Я – громадянин, патріот незалежної української держави». Про нагальні питання інформаційного забезпечення національно-патріотичної роботи розповіла директор спеціалізованої школи №125 Тетяна Посадська.

Ілля Загребельний із Технічного ліцею – лідер районного Об’єднання старшокласників «Дніпро» – розповів про цікаві заходи за участі «дніпрян» упродовж минулого навчального року, особливо патріотичного спрямування – це і тематичні зустрічі, і навчально-практичні семінари, і благодійні патріотичні ярмарки, толоки тощо. У планах «Дніпра» на наступний рік – урізноманітнювати форми та методи роботи і невпинно вдосконалюватися в ній як гуртом, так і особисто.

Що ж, коли вже наші школярі окрилені метою невпинного вдосконалення, то нема сумніву, що в розумній співдружності з батьками та вчителями вони мають зростати різнобічно освіченими громадянами, справжніми патріотами нашої України!

Перейти до спискуВерсiя для друку