Головна  →  Новини районів  →  3 вересня 2015

Ювілейний Educationфест, або Свято Першого Дзвоника в Гуманітарній гімназії «Гармонія»

Ювілейний Educationфест, або Свято Першого Дзвоника в Гуманітарній гімназії «Гармонія»

Щойно жовте листя почало втручатися в зелену посмішку вчорашнього літа, і дитячий гомін чарівним відлунням вкотре пролетів коридорами Гуманітарної гімназії «Гармонія». Але якось інакше, більш піднесено. Напевно, втомлені літньої тишею, стіни рідної альма-матер відчули не лише радість від Свята Першого Дзвоника, а й від наближення довгоочікуваного ювілею – 25-річчя гімназії, святкування якого відкрив ювілейний Educationфест, присвячений Дню знань.

Засновник Гуманітарної гімназії «Гармонія», директор з розвитку Чинок О.І. привітала учнів, батьків та педагогів з початком нового навчального року:

«25 років тому ми навіть уявити не могли, що в Україні з’явиться школа, авторами якої стануть діти, вчителі, батьки. Є школи, які ще в день свого народження, вирішили, що працюватимуть на майбутнє. Саме така і наша гімназія.

Свідомо або несвідомо ми змінили звичайний порядок речей у школі. Впустили життя в гімназію. Прислухалися до дітей. У них стільки бажань, стільки мрій,  яких вони хочуть досягнути. І ми стали просто допомагати їм.

Добру і честі діти навчалися у героїв казок, благородству і гідності – у героїв минулого та сьогодення, мудрості – у філософів античності, цінностям – у європейців, принципам навчання – у ЮНЕСКО, якостям – через реальні справи, і вийшла школа, конкурентна, відкрита, реалістична, толерантна, яка має власний шлях розвитку, яка завжди випереджає час,яка дає право кожному бути самим собою. І сьогодні, у цей неймовірний 25 навчальний рік, закінчення якого буде свідчити про те, що нашій школі чверть століття, де кожен з Вас має шанс взяти участь у 25 освітніх подіях, проявити себе, вибороти право називатися переможцем ювілейного року, увійти в 25-ТОП кращих гімназистів та внести своє ім’я на гімназійне коло, стати автором фотокниги або часопису про навчальний рік гімназистів.

Нехай цей навчальний рік для кожного буде творчим, креативним, успішним і обов’язково позитивним. Хочу подарувати Вам вислів-пораду великого Стіва Джобса: «Єдиний засіб робити великі справи – любити те, що Ви робите. А Ваша робота сьогодні – це навчання».

Пам’ятайте! Ваші успіхи дуже потрібні Україні».

Під час проведення урочистої лінійки прозвучали також слова привітання від директора гімназії Авраменко Ірини Альвінівни. Випускники ювілейного року символічно тримали за руки першокласників, очі яких, як і двадцять п’ять років тому, світилися від передчуття нового, досі їм невідомого. А флеш-моб «Україна – це ми», який став завершальною частиною лінійки, ще раз довів, що дитячі серця Гуманітарної гімназії «Гармонія» – це серця справжніх українців.

На першому уроці, який мав назву «Ми – українці», учні мали змогу висловити своє ставлення до української культури, історії, звичаїв і традицій, а також сформулювати свої побажання рідній гімназії в її двадцятип’ятиріччя. Записуючи привітання на пелюстках великого соняшника, гімназисти знаходили у своїх серцях найтепліші, найщиріші та найдорогоцінніші слова, які можуть побажати своїй «матусі» лише люблячі діти.

Після святкового сніданку учні перших класів розпочали своє знайомство з гімназією, а гімназисти 2–5 класів взяли участь у квесті «Малюємо панно Європи: Україна». Не залишилися без святкової Education-програми також і старшокласники. Для 7, 8, 10 та 11 класу було проведено уроки фінансової грамотності, у той час як дев’ятикласники демонстрували свої знання в інтелектуально-пошуковому квесті «Галопом по Європі».

Але й на цьому заходи на завершилися. Попереду на першокласників чекав майстер-клас «Українській віночок», а на учнів 2–4 класів – участь у Street-art проекті «Україна очима дітей». Старшокласники ж долучилися до 3D-квесту «З Україною в серці», під час якого вони змогли випробувати себе в якості дегустаторів українських страв, знавців народного вбрання, хореографії та вокалу, учасників українських ігор та поціновувачів українського фольклору. Завдяки успішному подоланню всіх випробувань, команди зібрали необхідну кількість пазлів для створення спільної картини «З Україною в серці». Завершальним етапом ювілейного Educationфесту став спортивно-патріотичний квест «У пошуках козацького скарбу», із завданнями якого всі гімназисти (з 1 по 11 класи) впоралися на «відмінно».

З ювілейним початком тебе, гімназіє! Многая літа! 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку