КМДА Київська міська державна адміністрація


18 березня 2014

ІІ Київської конференції асоційованих шкіл ЮНЕСКО, приурочена до 200–річчя від Дня народження Тараса Шевченка

 

   

   18 березня 2014 рокуна базі Університету економіки та права «КРОК» відбулася ІІ Київська конференція асоційованих шкіл ЮНЕСКО,  приурочена до 200-річчя від Дня народження Тараса Шевченка.

    Організаторами Конференції виступили Департамент освіти і науки, молоді та спорту м. Києва, Університет економіки та права «КРОК», Коледж економіки, права та інформаційних технологій. У роботі Конференції взяли участь представники Координаційної ради ПАШ ЮНЕСКО в Україні, науковці, фахівці з питань Шевченкознавства, відповідальні керівники, учні, студенти навчальних закладів-членів та кандидатів у члени Міжнародного проекту «Асоційовані школи ЮНЕСКО».

    На пленарному засіданні були визначені та нагороджені кращі школи ЮНЕСКО міста Києва 2013 року; започатковано міжнародний проект «Пізнаючи Шевченка, світ пізнає Європу» та регіональні проекти 2014 року, приурочені до 200-річчю від Дня народження Т. Шевченка.      Секційні засідання працювали за темами регіональних проектів: «Біографія Шевченка – приклад самореалізації особистості», «Вічне слово Кобзаря: своєрідність поезії Шевченка», «Драматургія Т.Г. Шевченка – мистецькі пошуки поета», «Живопис в житті Шевченка», «Світова велич Шевченка: творчість поета у контексті світової літератури», «З ім’ям Шевченка – в ім’я Шевченка». Учні презентували власні дослідження творчості Шевченка та обговорювали шляхи реалізації нових проектів регіонального та міжнародного рівнів.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.