КМДА Київська міська державна адміністрація


5 лютого 2016

Відбулось засідання робочої групи з написання Міської цільової комплексної програми «Освіта Києва. 2016-2018»

5 лютого у Київському університеті імені Бориса Грінченка відбулось засідання робочої групи щодо Міської комплексної цільової програми «Освіта Києва.2016-2018», у якій взяли участь директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Олена Фіданян, депутат Київради – члени Постійної комісії з питань освіти, сім`ї, молоді та спорту Вадим Васильчук та Олександр Гончаров, а також Алла Шлапак, депутат Київради – член комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

Модератором засідання був голова робочої групи з написання програми «Освіта Києва.2016-2018», ректор Київського університету імені Бориса Грінченка, академік Національної академії педагогічних наук України Віктор Огнев`юк.

Під час засідання було наголошено, що робота над Міською цільовою програмою розпочата у червні 2015 року (Наказ Департаменту). До робочої групи було запрошено голову Постійної комісії  Київради з питань    освіти, сім`ї, молоді та спорту Наталю Шульгу (Лист Департаменту).

У серпні, після розробки науковцями та освітянами , Міська програма пройшла широке обговорення, спочатку у цільових групах за підпрограмами, а потім на Міській серпневій конференції, у цілому. Також, Проект програми був розміщений у вільному доступі на сайтах Департаменту, Київради, управлінь освіти та інших інформаційних ресурсах.

До робочої групи за 8 місяців надійшло понад тисячу пропозицій від освітян, батьків, різних громадських організацій та науковців. За цей період від членів комісії з питань освіти, сім`ї, молоді та спорту не надійшло жодної пропозиції або зауваження.

Нагадаємо, що напередодні комісія Київради з питань освіти, сім`ї, молоді та спорту не підтримала проект Міської цільової програми «Освіта Києва.2016-2018», посилаючись на бажання внести пропозиції до неї зміни.

Тож сьогодні, під час робочої групи, освітяни, науковці, представники батьківської громади, громадські організації активно обговорювали кожну надану пропозицію,  та після внесення професійних коректив, прийшли до згоди, які із запропонованих пропозицій й у якій редакції, можуть бути внесені до проекту Міської програми.

 

Пропозиції депутатів Київради

 

 

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.